SON DAKİKA



Haber > Gündem > NATO'dan flaş Türkiye açıklaması!

NATO'dan flaş Türkiye açıklaması!

11 Eylül 2019 Çarşamba - 16:33




Jens Stoltenberg, "Türkiye, terörle mücadele kapsamında geçmişte de şimdi de çok önemli bir müttefik olmuştur." dedi.





NATO  Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO karargahında, ABD'de 18 yıl önce düzenlenen 11 Eylül  terör saldırılarını anma töreninin ardından basının sorularını cevapladı.
 
Türkiye'nin terörle mücadeleye ne tür bir katkı sunduğunun sorulması  üzerine Stoltenberg, "Türkiye, terörle mücadele kapsamında geçmişte de şimdi de  çok önemli bir müttefik olmuştur. " diye konuştu.
Stoltenberg, Türkiye'nin özellikle Afganistan'da terörle mücadelede  öncü ülkelerden biri olduğunu kaydederek bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, Afganistan'a olan  kararlılığı teyit ettiklerini ifade etti.
 



"DEAŞ'la mücadelede temel rol"
 
Türkiye'nin Irak ve Suriye'de DEAŞ'la mücadele konusunda da temel rol  üstlendiğini belirten Stoltenberg, "Türkiye'nin katkıları ve sağladığı altyapı  olmadan, DEAŞ'a karşı söz konusu başarıları elde etmek çok daha zor olurdu."  ifadesini kullandı.
 
NATO'nun Suriye'de sahada olmadığını anımsatan Stoltenberg, diğer  taraftan ABD ve Türkiye gibi iki NATO müttefikinin faaliyetlerini koordine  etmesinden ve birlikte hareket etme yolları aramalarından memnuniyet duyduğunu  kaydett
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap