SON DAKİKA



Haber > Gündem > NATO, Kosova'ya ek asker gönderecek

NATO, Kosova'ya ek asker gönderecek

29 Eylül 2023 Cuma - 16:56




NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun karar alma organı Kuzey Atlantik Konseyi'nin Kosova'daki durumu görüştüğünü ve ülkeye ilave kuvvet sağlanmasına onay verdiğini açıkladı.





Stoltenberg, yaptığı yazılı açıklamada, Kosova'nın kuzeyinde son dönemde yaşanan gerginlik ve şiddet olaylarının ardından bu kararın alındığını belirtti.

KFOR'un Kosova'daki mevcudiyetinin altını çizen Stoltenberg, mayıs ayından bu yana KFOR'un mevcudiyetini artırdıklarını hatırlattı.

Stoltenberg, "Kuzey Atlantik Konseyi, mevcut durum karşısında ilave kuvvet sağlanması için yetki verdi. İtalya'da bulunan Operasyonel İhtiyat Kuvvetleri, Kosova'ya gönderilecek." dedi.

Stoltenberg, ilave kuvvetlerin Kosova'daki barış ve güvenliği korumaya yardımcı olacağını ve tüm tarafları diyalog ve uzlaşmaya davet ettiğini vurguladı.

İlave kuvvetler ne kadar sürecek?

Stoltenberg, ilave kuvvetlerin ne kadar süreyle Kosova'da kalacağının henüz net olmadığını, ancak durumun gidişatına bağlı olarak değişebileceğini söyledi.


Türk askeri de Kosova'da

Türkiye, KFOR'a 400 askerle katkıda bulunuyor. Bu askerlerin de ilave kuvvetler arasında yer alıp almayacağı henüz belli değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap