SON DAKİKA



Haber > Gündem > Narkotik Şube'den '4,9 ton kokain' ile ilgili açıklama

Narkotik Şube'den '4,9 ton kokain' ile ilgili açıklama

10 Ekim 2021 Pazar - 19:41




Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, yakalanan 4,9 ton kokainle ilgili sosyal medyadan basın açıklaması yaptı.





Kolombiya’nın Buenaventura Limanı’nda 4 ton 900 kilogram kokain yakalanmıştı. Kokainin son durağının Türkiye olduğu öne sürülmüştü. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker de bu konuyu ifşalarında gündeme getirmişti.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, yakalanan 4,9 ton kokainle ilgili sosyal medyadan basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, Kolombiya narkotik birimiyle ile sıkı bir işbirliği içerisinde olunduğu ancak Kolombiya adli makamlarına iletilen adli yardımlaşma talebinin henüz cevaplanmadığı ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Bir hukuk devletinde hukukun kuralları geçerlidir. Ceza hukuku dedikodu üzerine değil delille hareket eder. Ülkemizde adli soruşturmalar Cumhuriyet savcılarımız tarafından yürütülmektedir. Yürütülen adli soruşturmalardaki içerik ve iddiaların kamu davası açılmadan yetkisiz kişilerle paylaşılması ve elde edilen bilgilerin açıklanması, ‘masumiyetin korunması’ ve ‘soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi’ ilkelerine aykırı olacaktır.

 


Bu gerçekliğe rağmen aksini ima etmek, uyuşturucu mücadelesinde hayatını çekinmeden feda etmeye hazır olan ve son yıllarda yaptığı operasyonlarla ulusal ve uluslararası kamuoyu tarafından takdirle karşılanan birimlerimize ve teşkilatlarımıza bühtandır, iftiradır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap