SON DAKİKA



Haber > Gündem > Naci Ağbal sessizliğini bozdu! Kavcıoğlu'na "enflasyon" iması

Naci Ağbal sessizliğini bozdu! Kavcıoğlu'na "enflasyon" iması

19 Eylül 2021 Pazar - 14:00




Eski Merkez Bankası başkanı Naci Ağbal sessizliğini bozdu. Krtik PPDK toplantısı öncesinde selefi Şahap Kavcıoğlu'na sessiz mesaj gönderen Ağbal, "enflasyon" vurgusu yaptı.





Politika faizini yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltme kararından iki gün sonra Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan ve bugüne kadar suskunluğunu koruyan Naci Ağbal kritik Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde sessizliğini bozdu. 

NACİ AĞBAL SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Mart ayından bu yana Naci Ağbal'ın yüzde 19'a çıkarttığı politika faizini Ağustos ayına kadar sabit tutmuştu. Politika faizinde bu ay indirime gideceği yönünde sinyal veren Kavcıoğlu'na eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan uyarı geldi. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Naci Ağbal, "Kalıcı fiyat istikrarı için, kararlı ve öngörülebilir para politikasının" önemli olduğunu vurguladı.

"KAVCIOĞLU'NA SESSİZ MESAJ"


Naci Ağbal, görevden alınmadan günler öncesinde Merkez Bankası'nın blogunda yayımladığı, "KALICI FİYAT İSTİKRARI" İÇİN KARARLI VE ÖNGÖRÜLEBİLİR PARA POLİTİKASININ ÖNEMİ" başlıklı makalesinin bağlantısını bugün yeniden paylaştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap