SON DAKİKA



Haber > Gündem > Musul operasyonu başladı!

Musul operasyonu başladı!

17 Ekim 2016 Pazartesi - 08:26




Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bir süredir beklenen Musul'u DEAŞ'tan temizleme operasyonunun başladığını açıkladı.





Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un kurtarılması için Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, konuşlandıkları Hazır cephesinden DEAŞ'a üç koldan saldırıyor.

Peşmerge güçleri, Musul yakınlarındaki DEAŞ kontrolündeki köylere doğru havan atışına başladı. Musul yakınlarındaki köylerden DEAŞ militanları tarafından peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor. Vertik Dağı'nın eteklerinde IŞİD kontrolündeki bir köy koalisyon uçakları tarafından bombalanıyor.

Televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında Musul Operasyonunun başladığını duyuran Irak Başbakanı İbadi'nin yanında genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları da hazır bulundu. İbadi açıklamasında, "Zafer vakti geldi çattı ve Musul'u kurtarma operasyonu başladı" dedi. Musul halkına seslenen İbadi, "Sizi DEAŞ teröründen ve şiddetinden kurtarmak için bu şanlı operasyonun başladığını açıklıyorum." dedi. İbadi ayrıca Musul'a sadece Iraklı asker ve polislerin girebileceğini söyledi.

PEŞMERGELER VURMAYA BAŞLADI

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un kurtarılması için Irak Ordusu, Peşmerge güçleri ve ABD topçu birlikleri, konuşlandıkları Hazır cephesinden DEAŞ'a üç koldan saldırıyor. Operasyona 18 bin Peşmerge gücünün katıldığı bildirildi. Peşmerge güçleri, Musul yakınlarındaki DEAŞ kontrolündeki köylere doğru havan atışına başladı. Musul yakınlarındaki köylerden, DEAŞ militanları tarafından peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor.


KOALİSYON ÜLKELERİNDEN HAVADAN DESTEK

Musul kent merkezinin 40 kilometre doğusundaki Hazır cephesine  konuşlanan Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, ağır silahlarla DEAŞ hedeflerini  bombalıyor. Koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları da DEAŞ  hedeflerini havadan vurarak operasyona destek veriyor:

Bu arada DEAŞ militanlarının, koalisyon uçaklarının görüş alanını  daraltmak için lastikler yaktığı ve hendeklere doldurulan ham petrolü ateşe  verdiği belirtildi. Bu nedenle Musul'a yakın bölgelerde gökyüzünde simsiyah  bulutların oluşması dikkati çekti.Hazır cephesinden üç koldan başlatılan operasyon kapsamında  Hristiyanların yoğun yaşadığı Hamdaniye ilçesinin kurtarılması hedefleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap