SON DAKİKA



Haber > Gündem > Murat Yetkin: ''Erdoğan yola Bahçeli ile devam etmeyebilir''

Murat Yetkin: ''Erdoğan yola Bahçeli ile devam etmeyebilir''

27 Kasım 2020 Cuma - 14:08




Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Cumhur İttifakı cephesinde iki senaryonun konuşulduğunu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yola devam etmeyebileceğini yazdı.





Gazeteci Murat Yetkin yazısında, "Cumhur İttifakı cephesindeki birinci senaryo, Erdoğan’ın Bahçeli ile devam etmesi. Bu senaryoyla AK Parti içindeki rahatsızlık ara sıra ses yükseltilip fıkradaki gibi 'kuzu değiştirilerek' 2023 seçimi bulunmaya çalışılır. O aşamadaki hamle ise 2023 seçiminin hemen öncesinde erken seçim kararı ilanıyla Erdoğan’ın bir kez daha aday olabilmesinin yolunun açılması olabilir. Bu senaryo ile köklü reformlar değil ancak Bahçeli’nin iznini alan idari ve ekonomik düzenlemeler yapılabilir." ifadelerini kullandı. 

İKİNCİ SENARYO

İkinci senaryonun Erdoğan’ın Bahçeli ile devam etmemesi olduğunu ifade eden Yetkin, "Bu durumda Cumhurbaşkanlığını koruması hala mümkün ama başka partilerle uzlaşma yoluyla gidilecek bir Anayasa değişikliği üzerinden. Hem Meclis’in ve yargının güçlendirilmesi hem de Erdoğan’ın cumhurbaşkanı kalması uzlaşmayla mümkün. Ve sadece İyi Parti’nin yetmeyeceği de açık." dedi.

Murat Yetkin'in yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap