SON DAKİKA



Haber > Gündem > Murat Kurum'dan son dakika Başak Demirtaş ve anket açıklaması!

Murat Kurum'dan son dakika Başak Demirtaş ve anket açıklaması!

08 Şubat 2024 Perşembe - 14:27




Haliç Kongre Merkezi'nde basın kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelen AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, son anket sonuçlarına ilişkin bilgi verdi. Kurum, Başak Demirtaş'ın adaylığını geri çekmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.





AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde basın kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

AK PARTİ'NİN İSTANBUL ANKETİ

Son anketlere ilişkin bilgi veren Murat Kurum, "Ben hep açık açık söylüyorum. Ben ilk adaylığım açıklandığında anket yaptırdım. O zaman 1,5-2 puan gerideydik. Piyasada gezen anketler bizi 8-10 puan geride gösteriyordu ama gerçek öyle değildi. Sonra projeleri açıkladık, ilçelere ziyaretlerimizi yaptık. İstanbul ile bütünleştik. İstanbul bizi sevdi, biz onları sevdik. Lansmandan sonra yaptırdığımız ankette de 1.4 puan öndeyiz. Bildiğim kadarıyla CHP'nin anketi de böyle. Biz rehavete kapılmadan, motivasyon içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN GERİ ADIMI

DEM Parti'nin Başak Demirtaş kararıyla ilgili soruya da yanıt veren Kurum, "Bir yerden talimat mı geldi, pazarlık devam mı ediyor? Bunu zamanla göreceğiz. PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun bizi hedef alması da gayet doğal. Ondan ziyade işaret ettiği ittifaka dikkat çekmek istiyorum. Var olan ittifakları sahiplenmekten bahsediyor. Hepimiz hangi ittifaktan bahsettiğini gayet iyi biliyoruz. Kimlerin kimlerden medet umduğunu bir kez daha görüyoruz. Biz öncelikle siyaseti, şeffaf ve anlaşılabilir, demokratik süreçler halinde yürümesi gerektiğini savunuyoruz. PKK elebaşı üzerinden bir medet umuluyor. Vatandaşlarımız gelişmeleri görüyor. Milletimiz bölücü terör örgütünün işaret ettiği ittifaka gereken cevabı verecektir. Biz bölücü terör örgütlerinin tehditlerine boyun eğmedik, eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.


"İSTANBUL ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞACAK"

Murat Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkan yolun sonu görüldüğü için çaresizlik içinde. Ne yapacağını bilmiyorlar, nasıl bir kampanya yürüteceklerini de bilmiyorlar. Bir geliyorlar, yerelle ilgileniyormuş gibi hareket ediyorlar, bir geliyorlar ‘yerelden bu işi yürütemeyiz ulusala taşıyalım farklı gündemler ortaya koyalım’ anlayışını 5 yıl olduğu gibi sergilemeye çalışıyorlar.

Bir bakıyorsunuz Türkiye’nin diğer illerinde miting yapıyorlar. Farklı gündemler peşinde koşuyorlar şu anda ne olacaklarını bilmiyorlar ve bu manada da hep şunu söylüyorum: Kardan adamın saltanatı güneş doğuncaya kadarmış. İstanbul’da 31 Mart’ta inşallah güneş doğacak. İstanbul özgürlüğüne kavuşacak. Açıkçası terör örgütünün ne söylediği, kimin kimle ittifak yaptığı bizim umurumuzda değil.

Milletimiz 28 Mayıs’ta gereken cevabı sandıkta gösterdi. Zaten terör örgütünün bizi desteklemesini beklemiyoruz. Bizi hedef alması doğal.
Kimin kimle hareket ettiği bizim için kıymeti olmayan bir durumdur. Biz önümüze bakacağız. İstanbul’un gündemine bakacağız. İstanbul’un gündemindeki konulara odaklanacağız hep bu tarafta olacağız. Onların ne yapmak istediklerini de herkes biliyor, kimse kusura bakmasın. İstanbul’da söyleyecekleri bir şey olmadığı için gündemi farklı mecralara taşıyarak İstanbul dışında gündem oluşturmaya çalışan sözde İstanbul’a liderlik yapıyorum, İstanbul meseleleri ile ilgileniyorum algısı, maskesi artık düşmüştür. Milletimiz de bunu görmüştür. O yüzden biz işimize bakacağız, projelerimize bakacağız.


Milletimiz bu gelişmeleri görüyor. Asil milletimiz, aziz İstanbullular bölücü terör örgütünün işaret ettiği ittifaka da gereken cevabı 28 Mayıs’ta net bir şekilde verdi. Eminim ki 31 Mart’ta da aynı şekilde daha güçlü şekilde bu cevabı verecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap