SON DAKİKA



Haber > Gündem > Muhalefete ''Adayını hemen açıkla'' çağrısı yaptı: Şubat çok geç olur

Muhalefete ''Adayını hemen açıkla'' çağrısı yaptı: Şubat çok geç olur

15 Nisan 2022 Cuma - 21:27




Korkusuz Gazetesi köşe yazarı Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamayan muhalefetin bu tutumunu doğru bulmadığını ifade ettiği bir yazı kaleme aldı.





Gazeteci/yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, '' Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun sırrı…'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Muhalefet partilerinin henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamamış olmasının siyaseten bir hata olduğunu vurgulayan Yarkadaş, seçmeni belirsizlikle baş başa bırakmanın büyük bir hata olduğunu hatırlattı.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Şu basit gerçeği görün artık…

Adayın açıklanma süreci uzadıkça belirsizlik ortamı artıyor ve halk kendi liderini arıyor.  Ümit Özdağ’ın tek bir açıklamayla Millet İttifakı’nı sarsabilmesinin sebebi de bu zaten… Özdağ, ‘’Adayımız Mansur Yavaşt’ır’’ demiş ve ‘’dalganın üzerinde sörf yaparak’’ halkın duymak istediğini söylemiştir.


Özdağ’ın açıklamasına yönelik olağanüstü destek, tabii ki herkesin Mansur Yavaş’ı istediği şeklinde yorumlanamaz. Özdağ, yaptığı açıklama ile ‘’aday belirsizliğine’’ son vermiştir. Sadece 4 bin üyesi olan  Zafer Partisi’nin genel başkanı, bu çıkışı hangi amaçla yapmış olursa olsun, aynı zamanda Millet İttifakı’nın siyasetsizliğini de göstermiştir.

Seçmen AKP’den neden kopmuyor?

Yukarıdaki satırlarda “Siyaset boşluk kaldırmaz’’ demiştim. Millet İttifakı’nın genel başkanları belki farkında değil ama siyasette boşluk kadar tehlikeli olan başka bir durum da ‘’belirsizlik’’tir. Ve Millet İttifakı ne yazık ki; şu an bir ‘’belirsizlik’’ görüntüsü vermektedir. Bu görüntü ise AKP ve MHP’den kopmak isteyen geniş kesimlere güven vermemektedir. AKP ve MHP’den yorulan seçmenler, ‘’belirsizliğe yelken açmak’’ yerine ‘’bildiği liman’’da kalmayı tercih etmektedir.  Millet İttifakı liderleri ise ‘’Acelemiz yok, adayımızı Şubat ayında açıklayacağız’’ kararı alarak, siyaseti okuyamadıklarını göstermektedir.

ZAMAN YETMEZ…

Kimse yanlış anlamasın ama benim de ikamet ettiğim mahallenin muhtar adayı arkadaşımız, 20 bin nüfusa sahip olan bir mahallede neredeyse üç ay boyunca seçim kampanyası yapmak zorunda kalmıştır.


Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan cumhurbaşkanı adayını Şubat’ta  açıklayacak olmak tam anlamıyla gayri ciddiliktir. Ve bu tavır, muhalif seçmene aday dayatmaktan başka bir şey değildir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap