SON DAKİKA



Haber > Gündem > Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

24 Eylül 2016 Cumartesi - 09:04




Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 'Yatırım yapılabilir' seviyesinin altına düşürdü.





Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 'BAA3'ten 'BAA1'e düşürdü. Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'Yatırım yapılabilir' seviyesinin altına düşürerek, 'Durağan' olarak belirledi.

Açıklamada, not indirim kararına dış finansman yükümlülüklerine yönelik risklerin artması ile kurumsal güçler ve büyümenin zayıflaması gerekçe gösterildi.

90 İÇİNDE SONUÇLANACAĞINI DUYURMUŞTU

Derecelendirme kuruluşu, buna karşın, "durağan" not görünümünün Türkiye'nin büyümeye devam eden büyük ve esnek ekonomisi ile güçlü mali disiplinini yansıttığını kaydetti.

Moody's, 18 Temmuz'da yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrasında başlatılan değerlendirmenin 90 gün içinde sonuçlanacağını duyurmuştu. Kuruluşun Türkiye'ye ilişkin 2016 takvimindeki bir sonraki potansiyel değerlendirme tarihi ise 2 Aralık...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap