SON DAKİKA



Haber > Gündem > Molotof koalisyonu bunlar!

Molotof koalisyonu bunlar!

20 Şubat 2015 Cuma - 15:45




Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Meclisi dahi şiddet ortamına dönüştürenler halk nezdinde hesap veremezler. Bunlar Molotofçu koalisyon. Molotof koalisyonu





Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fidan Yazıcıoğlu’nun cenaze töreni sonrasında Sivas Valiliği’ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Başbakan, Fidan Yazıcıoğlu için, "Gerçek bir Anadolu kadınıydı. Bir kez daha kendisine Allah’tan rahmet diyorum. Ailesine ve tüm Sivaslı hemşehrilerimize taziyelerimizi iletiyorum" diye konuştu.

İç güvenlik paketi ve Meclis’te yaşanan gerginlikler sorulan Davutoğlu, muhalefet partilerinin işbirliği içinde olduğunu kaydederek, “Molotof koalisyonu bunlar” dedi. Başbakan, "Perde arkasında mutabakat yaptılar. HDP bunun öncülüğünü yapıyor CHP destek veriyor MHP’de destek veriyor. Bu tablo ibret verici bir tablodur. Engelleme olabilir bunun da usulü vardır. Kürsüde konuşan kişinin üzerine yürümek veya toplantıyı idare eden grup başkan vekiline müdahale ile olmaz. Zaten sürekli engelleme faaliyeti içindeler. Yasa görüşülmeye geçmesi aşamasında şiddet ve kavga çıkarıyorlar. Sonra AK Parti’yi suçluyorlar. Bu yasanın geçmesini isteyen AK Parti. AK Parti niye mecliste şiddet uygulasın da bu yasaların geçmesini engelleyecek bir ortam oluştursun. Meclisi dahi şiddet ortamına dönüştürenler halk nezdinde hesap veremezler. Bunlar molotofçu koalisyon, molotof koalisyonu bunlar" ifadelerini kullandı.

MHP SEÇMENİNE SORU

AK Parti’nin çok sınavlardan geçtiğini hatırlatan Ahmet Davutoğlu, "2010 referandumunda yaşananları herkes biliyor. AK Parti hiçbir zaman yasaların geçmesi konusundaki tutumlu tavrından vazgeçmedi. Bir daha bu ülkede molotofkokteyli ile yanmış genç kızlarımızı görmek istemiyoruz. Şimdi MHP seçmenine sesleniyorum: HDP’nin provokasyonuna destek veren partileri hakkında ne düşünüyorlar" diye konuştu.

MECLİS’TEKİ ARBEDE


CHP’li vekilin Meclis’teki arbede sırasında merdivenlere düşmesi de sorulan Davutoğlu, "CHP’li kendi arkadaşını tutarken merdivenden düştü. Bu tür tutum ile TBMM’nin itibarını zedelemeye yönelik faaliyetler, meclis adabına aykırı. HDP’lilere de seslenmek istiyorum 6-7 Ekimde şehirlerde uyguladıkları terörü mecliste taşımak istiyorlar. Burada herkes görüşlerini medeni bir şekilde yerine getirir. Engelleme yapmak isteyen kendi doğası içinde yapar. Ne zaman yasaya geçecekse anlaşmış bir şekilde üçü hareket ediyor. Bunu milletimiz görüyor. Arkadaşlarıma da gerekli talimatı verdim tahriklere kapılmayacaklar. Bu yasa bu ülkenin huzurunu korumaya yönelik yasa ve öyle veya böyle meclisten geçecek" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap