SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milyon liralık güvercinler dudak uçuklattı

Milyon liralık güvercinler dudak uçuklattı

27 Şubat 2022 Pazar - 16:42




Çifti 1 milyon lirayı aşarak ev ve araba fiyatlarını katlayan dünyanın 8 ülkesindeki güvercinler Şanlıurfa'da düzenlenen güzellik yarışmasında birinci olmak için jürinin karşısına getirildi. Yarışma öncesi yüzlerce güvecin, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın son bulması için gökyüzüne salındı.





Türkiye’nin 81 ili ile Almanya, Belçika, Hollanda, Dubai, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Katar’dan gelen yarışmacılar, Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi ve Güvercin Severler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 1’inci Uluslararası Güvercin Güzellik Yarışmasında birinci olmak için yarıştı. Yarışmaya katılan yaklaşık 3 bin güvercin arasında çiftinin fiyatı 1 milyon lirayı aşanların da olduğu gözlendi.

Ukrayna ve Rusya savaşının son bulması için gökyüzüne yüzlerce güvercin salındı

Yarışma öncesi halkoyunları grubu bir gösteri sergiledi. Gösterinin ardından Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşın son bulması için yüzlerce güvercin gökyüzüne salındı. Yarışmada konuşan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ortamın çok güzel olduğunu ve kaynaşmanın yaşandığını belirtti. Bu birlik ve beraberliğin sonunda rahmet ve bereket doğacağına inandıklarını söyleyen Canpolart, yarışmaya katılan herkese başarılar diledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, "8 yabancı ülkeden, Almanya, Belçika, Hollanda, Dubai, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Katar. Güvercin bizim ailemizin bir parçası, hayatımızın bir parçasıdır. Eski Urfa evlerinde kuş takası vardı. Bunların her biri bir sanat eseriydi ve insanlarımız ikindiden sonra yüzlerini göklere çevirip kuşlarını uçururlar ve birbirleriyle iletişim kurarlardı" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap