SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli sporcu Yağmur Ergün'den Türkiye rekoru

Milli sporcu Yağmur Ergün'den Türkiye rekoru

15 Ağustos 2023 Salı - 14:34




Serbest Dalış Dünya Kupası'nda milli sporcu Yağmur Ergün, sabit ağırlık paletsiz disiplinde 58 metrelik performansıyla Türkiye rekorunun sahibi oldu.





Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Kupası (Freediving World Cup), 16 ülkeden, 30 sporcunun katılımıyla devam ediyor. Organizasyonun 5. gününde Yağmur Ergün, serbest dalışın en zor branşı olarak bilinen sabit ağırlık paletsiz disiplinindeki 58 metrelik dalışıyla Şahika Ercümen'e ait olan Türkiye rekorunu kırdı. Organizasyonda şimdiye kadar yapılan en yüksek dereceyi elde eden milli sporcu, branşında ilk sıraya yerleşti.
Serbest dalış yarışmalarına 2023 yılında başlayan Yağmur Ergün, ilk rekorunu Mayıs 2023'te Indoor Türkiye Şampiyonası'nda kırmıştı. Bu rekor, Ergün'ün bu yıl kırdığı 2. Türkiye rekoru oldu.

Rekor sonrası duygularını sosyal medya hesabından paylaşan milli sporcu, "Çok mutluyum. Havuzdan sonra derinlikte de sabit ağırlık paletsiz branşında Türkiye rekorunu, Mısır'da gerçekleşen Freediving World Cup'ta kırdım.

2 aylık hazırlık sürecimde yanımda olan ve beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap