SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milli enerji hamlesine dev katkı

Milli enerji hamlesine dev katkı

05 Temmuz 2023 Çarşamba - 10:22




Adana’da 24 bin metrekarelik alanda güneş paneli üretimi yapan firma, yıllık 240 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak 600 megavatlık güneş paneli üretimi gerçekleştiriyor. Firma, kapasitelerini 1.2 gigavata çıkartıp, milli enerji hamlesine katkı sunmayı hedefliyor.





Türkiye, 2014’te 40 megavat olan güneş enerjisi kurulu gücünü haziran ayı itibarıyla 10 bin 149 megavata çıkardı. Böylece, elektrik üretiminde güneşin payı yüzde 8’e kadar yükseldi. Enerjideki hamle kaynak çeşitliliği ve arz güvenliğine önemli katkı sağlarken, Türkiye’nin bu alandaki sanayi gücü de her geçen yıl hızla arttı.

Adana’dan 240 bin haneye ‘temiz enerji’

Türkiye’nin milli enerji hamlesine katkı sunmak için Adana'da faaliyet gösteren Bakırlar Enerji, güneş paneli üretimine başladı. Adana Hacı Sabancı OSB'deki üretim tesisi kurulumu için Çinli bir firmayla anlaşma sağlayıp kısa zamanda yatırımı hayata geçiren firma şu anda yıllık 240 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak 600 megavatlık güneş paneli üretimi gerçekleştiriyor.

“Enerji sektörünün önü çok açık”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Bakırlar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Bakır, kapasitelerini 1.2 gigavata çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Bakır, “Ülkemizdeki enerji açığını kapatmak için ve yatırımlara yardımcı olabilmek için burada üretim yapıyoruz. Yıllık 600 megavat kapasitemiz var. 240 bin hanenin elektriğini üretebilecek bir yatırım kapasitemiz var. Enerji sektörü önü çok açık bir sektör. Çünkü ülkemizde çok ciddi bir enerji açığı var” ifadelerini kullandı.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap