SON DAKİKA



Haber > Gündem > Milletimize "Vatani Ahlakı"na güveniyorum

Milletimize "Vatani Ahlakı"na güveniyorum

28 Ocak 2017 Cumartesi - 09:00








İktidar diyor ki, “parlamenter sistem yanlış ve ülke sorunlarının çözümünde yeterli değil"... Peki o zaman sorarlar adama, "sistem yetersizdi de” 14 yıldır hangi sistemin sayesinde, hangi başarılarınızla(!)milletten bu kadar destek oyu aldınız? Halka başarılarınızı anlatırken yalan mıydı her şey? Dile kolay, ON DÖRT YIL...

“Özellikle bizim gibi politik düşmanları çok bulunan milletler için, en büyük dayanak vatani ahlak olabilir. Vatani ahlakımız kuvvetli bulunmazsa ne bağımsızlığımızı ne özgürlüğümüzü ne de vatanımızın bütünlüğünü koruyabiliriz.”

Ziya GÖKALP bu gerçeğin yanında, "Eski Türklerde, vatani ahlak çok kuvvetliydi. Hiçbir Türk, kendi il’i yani milleti için, hayatını ve en sevgili şeylerini feda etmekten çekinmezdi" derken her seferinde, Türk’ün çok önemli bir hususiyetinden söz etmektedir... Ben Milletimizin

VATANİ AHLAKINA, sağduyusuna ve sorgulama kabiliyetine çok güveniyorum... Dolayısıyla, “Dün dündür, bugün bugündür...”diyerek ilerlemeye çalışan, bazı siyasetçilerin de hesaplarını bozacaklarına inanıyorum... Dün kesin bir dille BAŞKANLIK sistemini ret ederken, bugün, kurtuluş reçetesi olarak gösterip, "sistem değişikliğine" dört elle sarılmış olan siyasiler MUTLAKA sorgulanacaktır... Yine HALKIMIZ, dün (HDP ve FETÖcüler tarafından) “kandırıldık” itirafıyla kendilerini acziyet içinde gösterenlerin ipine de sarılmayacak, o dipsiz, “TEK ADAM SİSTEMİ” kuyusuna da inmeyecektir... Mesele siyaset ötesi... “Türk Milletinin” bu topraklar üzerinde ki bekası söz konusu.

Mesele, toprak bütünlüğümüzün korunması, ayrışmadan, demokrasi eşiği bir Türkiye olabilme meselesidir... İmdi, olan bitene bir türlü anlam veremeyenler, “kişi ile ülke geleceği” arasında sıkışıp kalmış olanlar,


LÜTFEN ŞU SORULARA CEVAP VERİR MİSİNİZ:

  1. Tek (ADAM) başlılıkla “Demokratik bir toplum”, Demokrasinin ruhuna uygun bir yönetim ortaya getirebileceğine inanıyor musunuz?
  2. Sistem değişikliği planlanırken, Türkiye’nin demokrasi ve siyasi kültürü yeterince dikkate alındı mı sizce? (Demokrasisi güçlü olmayan devletler için başkanlık sistemi bir çılgınlıktır...)
  3. Dünyadaki örnekleriyle birlikte, Başkanlık sisteminin getirileri ve götürüleri nelerdir.

Hiç araştırdınız mı? Araştırma sonuçlarını çevrenizle paylaşacak kadar yürekli bir vatansever misiniz?

  1. Bize sistem değişikliği ile istikrar vaat edenler, “başkanlık sistemi” ile yönetilen ülkelerin siyasi istikrarsızlıklarına (birçok ülkede, uygulanmaya çalışılan başkanlık sistemi, otoriter rejimlere kaymış ve diktatörlüklerin kurulmasına yol açmıştır) baktınız mı?
  2. Sistem değişikliğinin getireceği KORKUNÇ maliyeti sizce kim ya da kimler üslenecek?
  3. BAŞKANLIK sistemi ile ülkemizin "BÖLÜNME" gibi bir durumla karşı karşıya kalacağı, çok daha kötü sonuçlara taşınacağı gerçeği hiç dillendirilmiyor hatta saklanıyor, NEDEN? “BİR milletin idare edilmişteki anlayış milli olmalıdır... Eğer bir millet milli idareden uzak düşmüşse, hep adi taktiklerden ibaret kalır... Milli olmak da, MİLLETE doğru gitmek, millete yakın, MİLLETTEN terbiye almakla olur.” Parlamenter sistem der ki, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Sanırım anlatabildim!
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap