SON DAKİKA



Haber > Gündem > MHP'den sağduyu toplantısı

MHP'den sağduyu toplantısı

12 Haziran 2013 Çarşamba - 11:17




Teşkilatları ile bir araya gelen MHP Rize İl başkanı Cem Kazmaz, sağduyu çağrısında bulunan ülkücülerin yerinin sokaklar değil, meydanlar olduğunu söy





Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı Cem Kazmaz Tek Gıda İş Sendikası Salonu’nda il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri ile bir araya geldi. Gezi Parkı olayları ve MHP’nin Erzurum mitinginin konu edildiği toplantıda Kazmaz, sağduyu çağrısını yineledi. Ülkücülerin olayların içerisine çekilmek istendiğinin altını çizen Kazmaz, Türk Milliyetçilerinin bu oyuna alet olmayacağını vurguladı. Kazmaz burada yaptığı konuşmasında, “Ülkücüler provokasyonlar ile bu karenin içerisine sokulmak isteniyor. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bu olaylar ile ilgili talimatları çok açık. Ülkücü gençliğin bu provokasyonlar ile en ufak bir ilişkisi yoktur. Ülkücüler kimseye saldırmaz, araç yakmaz. Sadece fikir mücadelesi yapar. Rize’de yaşanan olaylar bizi çok üzdü. Hiç hoş olmayan olaylar yaşandı. Bu görüntü Rize’ye hiç yakışmadı. Son derece dikkatli ve uyanık olmamız lazım. Bizim yerimiz sokaklar değil meydanlardır. O yüzden devam eden mitinglerimizde meydanları dolduracağız” dedi. Kazmaz, bir partilinin tabanın küçük bir kesiminden, eylemlere destek verilmesi yönündeki tepkiyi dile getirmesi üzerine, “Orada PKK var. Orada yıkıcı, bölücü örgütler var. Orada araçları deviren, yakan, kamu malına zarar veren insanlar var. Ülkücüler onlar ile aynı karede olamaz. Bizi olayın içerisine çekerek sokaktaki marjinal gruplar ile çatıştırmak istiyorlar. Biz bu oyunu 80 öncesinde yaşadık. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunda bizi bekleyen iki tehlike var. Ya sokağa inmeyi kabul eder bu kişiler ile aynı karede yer alırız. Ya da bu kare içerisindekiler ile savaşırız. Bu iki tercihte bizim için tehlikelidir. Bizim savaşımız sadece demokratik yollarla olandır. Bizim savaşımız sandıkta olacaktır. MHP bu tezgahın yanından bile geçmeyecektir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap