SON DAKİKA



Haber > Gündem > MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak

MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak

29 Mart 2021 Pazartesi - 17:49




Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak.





Yılın ikinci toplantısında Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki  gelişmeler, Türk ordusunun Azerbaycan, Libya ve Suriye'deki faaliyetleri ile  terörle mücadele başta olmak üzere stratejik konuların ele alınması bekleniyor.
Karabağ'da ateşkesi gözetmek ve denetlemek üzere 30 Ocak'ta açılan  Türk-Rus Ortak Merkez Komutanlığındaki faaliyetlerin de gündem maddeleri arasında  olması öngörülen toplantıda, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeler ile  Libya'daki son durumun da görüşüleceği tahmin ediliyor.
 
Türkiye ve Yunanistan arasında, Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunları ele  almak için yeniden başlatılan istişari görüşmelerde gelinen aşamanın  değerlendirilmesi beklenen toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de  uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların da  görüşülecek konulardan olacağı öngörülüyor.
 
Toplantıda ayrıca PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm  terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarla diğer bölgesel ve ulusal  güvenlik konularının da gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap