SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteoroloji'den yağış uyarısı!

Meteoroloji'den yağış uyarısı!

29 Eylül 2023 Cuma - 10:16




Meteoroloji uyardı 12 ilde sarı kod açıklandı. Gün içerisinde Marmara bölgesinde sağanak yağış bekleniyor.





Türkiye son bahar aylarına girmesiyle yağışlı havalar ülkeyi etkisi altına aldı. Bahar aylarında olduğu gibi Türkiye'nin belli başlı bölgelerinde yağmur etkisi arttırıyor. Marmara bölgesinde gün içerisinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için İstanbul dahil Balıkesir, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce için sarı kodlu uyarıda bulundu.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİSİ GÜL’DEN UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül de kentte beklenen sağanak yağışla ilgili İstanbullulara uyarıda bulundu.


Vali Gül açıklamasında, 'Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız.' dedi.

İMAMOĞLU UYARDI

İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nden İstanbul'da yaşanan şiddetli yağışla ilgili yaptığı açıklamada, "İBB'nin Afet Koordinasyon Merkezi'nden sizlere sesleniyoruz. Bizi artık anlık, yoğun yağış düşüşleri etkileyecek gibi görünüyor demiştim geçen sefer. Bugün de benzer bir durum yaşıyoruz. Arnavutköy civarına çok yoğun bir yağış düştü. Geçen çok yoğun diye tarif ettiğimiz 2 saatte 125 kiloya yakın yağışın bu sefer 2 saatte 200 kiloyu aşan bir orana yükselmesi yağışın belli bölgelere nasıl yoğun düştüğünün bir göstergesi. Tüm bu yağış miktarlarıyla İstanbul'un Avrupa yakasında etkili bir süreç yaşadık şu anda durağan, yoğunluk azalmış görünüyor." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap