SON DAKİKA



Haber > Gündem > Meteorolojiden son dakika uyarısı! Saat ve tarih verdi

Meteorolojiden son dakika uyarısı! Saat ve tarih verdi

17 Kasım 2023 Cuma - 14:57




Meteoroloji'den son dakika uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunda turuncu kodlu, gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Vatandaşların kuvvetli yağmur, sel ve fırtına nedeniyle çatı uçmalarına karşı dikkatli olunması istendi.





Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde:

Cumartesi sabah etkili olmaya başlayacak şiddetli yağmur İstanbul, Izmir, Muğla, Denizli, Bursa, Kocaeli, Antalya, Mersin, Adana, Hatay ve aksam Ankara, Bolu, Kastamonu'da su baskınları yapabilir.

Cumartesi gece ve pazar günü kuzeyden başlayarak hızlı bir soğuma var. Bu soğuma Kırklareli Marmara'nın güney doğusu ve batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur yükseklerde kar yapar.

Pazar akşamı ve pazartesi doğu Anadolu'da kar etkili olabilir ulaşıma dikkat.

İstanbul bugün lodosun etkisinde sıcaklık 16 derece, yarın kuvvetli yağmurlu 16 derece. Pazar yağmurlu, 8 derece.

MARMARA BÖLGESİNDE FIRTINA BEKLENİYOR


Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  Meteorolojiden son dakika uyarısı Saat ve tarih verdi

 

Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgârların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Meteo Uyarı Rengi

Turuncu

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bursa için turuncu uyarıda bulunuldu

Yarın saat 09.00'dan başlayıp pazar 21.00'a kadar sürmesi beklenen uyarı da şu ifadelere yer verildi:
"Kuvvetli fırtına ve tam fırtına beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır."


Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in İç Kesimlerinde Fırtına Bekleniyor

Cumartesi ve 19.11.2023 Pazar günleri Doğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ege Kıyılarında Fırtına Bekleniyor!

Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İç Ege,Akdeniz ve İç Anadolu'da Fırtına Bekleniyor.


Cumartesi İç Ege, Akdeniz bölge geneli ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda rüzgarların güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), Toroslar ve İç Anadolu'nun doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Siirt, Hakkâri ve Şırnak Çevrelerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Siirt, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, 2500m. üzeri rakımlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışın meydana getirebileceği sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap