SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mescid-i Aksa'da Türk bayrağı dalgalandı

Mescid-i Aksa'da Türk bayrağı dalgalandı

13 Mayıs 2021 Perşembe - 11:46




Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya namaz için akın eden yüz binler, namazın ardından Filistin'e özgürlük sloganları attı, Türk bayrakları açıldı.





Yüz binlerce Müslüman, Bayramı namazı için İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da bir araya geldi. Filistinliler, Ramazan ayının son günlerinde İsrail polisinin saldırılarına maruz kalan Mescid-i Aksa'yı tamamen doldurdu.
Müslümanlar namazın ardından İsrail'i lanetleyen, Filistin davasını destekleyen sloganlar attı. Sloganların atıldığı sırada Filistinliler Türk bayrağı açtı.

TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Kılınan bayram namazın ardındanFilistinliler, Harem-i Şerif'teki Kıble mescidi ile Kubbet'üs Sahra arasındaki alanda gösteri düzenledi. Sloganların atıldığı sırada Filistinliler, Türk bayrağı taşıdı.

HAREM-İ ŞERİF'TE NÖBET TUTTULAR

Binlerce Filistinli, 10 Mayıs'ta fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te nöbet tutmuştu.
Sabah namazını Harem-i Şerif'te kılan Filistinliler, baskına engel olmak için Mescid-i Aksa'dan ayrılmamıştı.
İsrail polisi, nöbet tutan Filistinlilere, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla saldırmış, 330'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap