SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memurlardan zam teklifine olumsuz yanıt

Memurlardan zam teklifine olumsuz yanıt

21 Ağustos 2017 Pazartesi - 17:54




Hükümetin zam teklifinin ardından açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın rakamın yeterli ve ikna edici olmadığını söyledi.





Hükümetin memurlara sunduğu son zam teklifiyle ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Rakam yeterli ve ikna edici değil" dedi.

Yalçın konuşmasının devamında, "Hükümet teklifi imzaya uygun değil." şeklinde açıklamada bulundu.

Yalçın'ın konuşmasından satır başları:

- Toplu sözleşme sürecinin ilk anından itibaren tekliflerimizin işveren cephesine alternatifli teklifler sunduk. Makul tekliflerle gelinsin istedik. Medyaya yansıyan 3,5'lu tekliflerin ardından Milletin Adamı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte bir araya geldik.

- Bize iletilen son rakam yeterli değildir. Bize teklif edilen bu rakamlar enflasyon oranında her altı ayda yükseltilmesi muhtemel tekliflerdirç Memur maaşları enflasyon oranında değil, refah seviyesinden pay aldıkça anlamlı olacaktır. Altı ay önce 4 altı ay için tahminlerde bulunuyoruz. Merkez Bankası'nın enflasyon hedefleri ve gerçekleşen rakamlar ortadadır.


- Önce enflasyonu sonra da maaşı tahmin etmek zorunda kalan memurlar yerine, gelin bu konuda mevcut gerçekleri dikkate alarak bir rakam ortaya koyalım dedik. Bugün bize sunulan teklif bize bu konuda yardımcı olmuyor. Büyümeden pay almasını sağlamaktan uzak. Bu durumda bu teklifi imzalamamız mümkün değil.

- Kaleme yeterince mürekkep koyulması için yeterli zaman var. Biz tekliflerimizi alternatifli sunmuştuk.

- Bu nedenle teklif müzakere uygun ama altına imza atmaya uygun değildir. Ayrıca memurlarnın tekliflerin tam anlamıyla görülmediğini gösteriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap