SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mavi hidrojene dikkat!

Mavi hidrojene dikkat!

26 Nisan 2023 Çarşamba - 14:31




Enerji dönüşümü konusunda küresel ve bağımsız düşünce kuruluşu The Regulatory Assistance Project’in (RAP) Avrupa Direktörü Jan Rosenow, Türkiye’nin hidrojen stratejisinde dikkat etmesi gereken noktaları Milliyet Enerji için özetledi.





Enerji Uzmanı, RAP Avrupa Direktörü Jan Rosenow

“Hidrojen, özellikle sanayi, nakliye ve potansiyel olarak uzun süreli depolama alanlarındaki enerji dönüşümünde önemli bir rol oynayacak. Öte yandan, hidrojenin elektrikli araçlara ve ısı pompalarına kıyasla daha verimsiz olmasından dolayı, karayolu taşımacılığında ve bina ısıtmasında kullanımının sınırlı olacağını düşünüyorum. Hidrojen enerjisi, düşük karbonlu elektrik kaynaklarından yeterli üretimin olmadığı zamanlarda, uzun süreli depolama ve elektrik üretimi sağlayarak, ısıtmanın elektrifikasyonunda da önemli bir rol oynayabilir. Fakat binaları ısıtmak amacıyla kazanlarda hidrojen kullanmak, her zaman ısı pompalarından daha az verimli ve büyük olasılıkla daha pahalı olacaktır. Bence yeşil hidrojen, hidrojenin en umut vadeden şekli, çünkü yenilenebilir elektrikten üretildiğinde sıfır karbon kaynağı olur, öte yandan nükleer enerjiden elde edilen hidrojenden de daha ucuzdur. Karbon azaltma olmadan fosil yakıtlardan elde edilen hidrojen mantıklı bir yol değil, çünkü bu şekilde hidrojen de kullansanız karbon emisyonlarını artırıyor olursunuz. Mavi hidrojende metan sızıntısı nedeniyle sıfır karbon olamaz, ki kullanılırsa büyük bir dikkatle ve düzenleyicinin sıkı denetiminde kullanılması gerekir.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap