SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Marketlerde fiyatlar birkaç aya düşecek'

'Marketlerde fiyatlar birkaç aya düşecek'

06 Ocak 2022 Perşembe - 12:50




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomideki gelişmelere ilişkin “Attığımız adımların faydasını görmeye başladık. Bundan sonra enflasyona odaklanacağız. Kısa zamanda tüm sektörlerde fiyatlar normale dönecek; bilhassa marketlerde birkaç aya kalmaz fiyatlar düşecek” dediği belirtildi.





Erdoğan, AK Partili milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı toplantılara uzun bir aranın ardından yeniden başladı. Dün AK Parti Genel Merkezi’nde ilk grup milletvekilleriyle buluşan Erdoğan, sahadan gelen şikâyet, öneri ve talepleri dinledi. Alınan bilgiye göre, toplantıda ağırlıklı olarak ekonomi konuşuldu. Bazı vekillerin, “Dolarda yavaş yavaş stabilite sağlanıyor; bunun etkisi hem iş dünyasında hem de sahada hissediliyor” şeklindeki değerlendirmeleri sonrası Erdoğan, “Dövizdeki dalgalanma artık kontrolümüz altında. Attığımız adımların faydasını görmeye başladık. Bundan sonra enflasyona odaklanacağız. Enflasyon merkezli bir mücadele için çaba göstereceğiz. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmek en önemli hedefimiz. Kısa zamanda tüm sektörlerde fiyatlar normale dönecek; bilhassa marketlerde birkaç aya kalmaz fiyatlar düşecek” dedi.

Milletvekillerinin toplantıda, tarım sektörüne ilişkin “Enerji, akaryakıt ve gübre giderleri nedeniyle ciddi sıkıntı var. Gübredeki fiyat artışı hayvancılığı çok zorluyor. Teminde zorluklar devam ederse verimde düşüş yaşanacak. Teşvik sisteminde düzenleme yapılması lazım” dediği ve ‘çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve enerjinin yarısını devlet ödemeli’ talebinde bulunduğu öğrenildi. Öte yandan bazı vekillerin kuraklık nedeniyle acil gölet ve sulama ihtiyaçlarını dile getirdiği belirtilirken, devam eden yatırımların ödenek aktarılması durumunda hızla tamamlanabileceği ifade edildi. Milletvekillerine seslenirken muhalefete de tepki gösteren Erdoğan, “Yeni ekonomi modelimizi sahada her yönüyle anlatın. Muhalefet, yalan yanlış bilgilerle milleti zehirlemeye çalışıyor. Buna izin vermeyin. Sokaktaki vatandaşa olan biteni birinci ağızdan anlatın. Gerekirse bakanlıklardan bilgi talep edin” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap