SON DAKİKA



Haber > Gündem > Marketler artık o ürünleri satamayacak!

Marketler artık o ürünleri satamayacak!

06 Ekim 2021 Çarşamba - 09:15




Marketlerde, gıda fiyatlarındaki artışla mücadele için AK Parti’nin uzun süredir gündeminde olan Perakende Yasası’nın hazırlıklarını hızlandırdığı öğrenildi. Bir yandan tarım kooperatiflerinin market sayısı artırılırken diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz fiyatlı ürüne ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. Zincir marketlerin, Amerika’daki gibi şehir merkezleri dışında çevre yolları üzerinde yapılması gündemde. Son dakika haberine göre ise, marketler artık o ürünleri satamayacak





E-ticaret, zincir market, esnaf ve tüketiciyi, “optimum” noktada buluşturacak bir sistem üzerinde çalışıldığını belirten AK Parti kaynakları, “Tüketicinin ucuza ürün alabilmesini, mahalle arasındaki esnafın ayakta kalabilmesini, zincir marketlerin tüketiciyle en ucuz ürünü buluşturabilmesini ve e-ticaretin de bazı vergi istisnaları ile varlığını sürdürebilmesini sağlayacağız” değerlendirmesini yapıyor. 

Çalışma kapsamında İngiltere’de 2013’te kurulan, “Süpermarket Ombudsmanlığı” sistemi de değerlendiriliyor. AK Partili yetkililer, “büyük zincir marketlerin pazar güçlerini tedarikçilere karşı kötüye kullanmalarını ve serbest piyasa sistemine aykırı şekilde haksız kazanç elde etmelerini önlemek” üzere kurulan bu sistemin, Türkiye’de de kurulabileceğine işaret ediyor. Süpermarket ombudsmanının mevzuatın ihlâli halinde soruşturma ve ceza süreçlerini yönetebileceği ifade ediliyor.

35 BİN ŞUBE

Türkiye’de toplam 234 zincir market 35 bin şubesiyle hizmet veriyor. Bunun yaklaşık yüzde 60’ını, üç büyük market zinciri oluşturuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap