SON DAKİKA



Haber > Gündem > Macron, Putin'i haklı buldu: ABD ve NATO anlaşma yolu bulmalı

Macron, Putin'i haklı buldu: ABD ve NATO anlaşma yolu bulmalı

07 Şubat 2022 Pazartesi - 09:51




Bugün Moskova'ya gidecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ABD ve NATO’yu ters köşe yaptı. Macron, Rusya’yı haklı bulduğunu ve Ukrayna ile bir anlaşmanın mümkün olduğunu söyledi.





Rusya ile ABD ve NATO arasında Ukrayna krizi sürerken, ittifak üyesi Fransa’dan u dönüşü geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'da savaşı önlemek adına bir anlaşmanın mümkün olduğunu ve Rusya'nın kendi güvenlik endişelerini dile getirmesinin meşru olduğunu söyledi.

Bugün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek olan Macron, öncesinde Avrupalı ülkeleri korumak ve Rusya'yı yatıştırmak üzere "yeni bir denge" çağrısında bulundu.

Tatbikatı gerekçe gösteren Rusya, komşusu Ukrayna sınırına asker yığdı. Bu durum Batılı ülkeler tarafından işgal hazırlığı olarak yorumlansa da Rusya bu iddiaları reddediyor.

Moskova yönetimi, Ukrayna'nın NATO'ya üye olmasının engellenmesi ve birliğin Doğu Avrupa'daki askeri varlığını azaltması da dahil olmak üzere bazı taleplerde bulunmuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap