SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar!

Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar!

02 Ocak 2017 Pazartesi - 17:26




Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.





Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Beştepe'de açıklama yaptı: "Reina'da yaşanan saldırı önceki terör saldırılarından farkı var. Bütün terör örgütleri eş zamanlı olarak 2016 yılıdna Türkiye'ye karşı çok sayıda terör eylemi gerçekleştirdiler. Türkiye 2017'yi daha güzel geçirecek. Bu hain saldırı ile şu mesajı vermeye çalışıyorlar 2017'de de devam edecek. Türkiye'nin sınır dışı operasyonlarına verilen bir mesaj. Başarılı şekilde Suriye'de yürütülmekte olan operasyonlar hem terör örgütlerini taşeron olarak kullananları rahatsız ettiği görülüyor. Sahadaki başarımızı hazmedemeyen güçlerin bu terör eylemini yönlendirdiği anlaşılıyor. Hangi planı yaparsanız yapın Türkiye her tedbiri almaya muktedirdir. Terör örgütlerinden Türkiye'ye hiçbir zarar gelmeyecek kadar operayonlar sürecek. Cerablus, Menbiç, El Baba nereye kadar giderse. Kararlılıkla sınır dışı operayonlara devam edeceğiz"

"HERKES UYANIK OLMALI"

"Sosyal medya üzerinden propagandalarla Türkiye'de halkın arasını açmaya gayret ediyorlar. Bu milletin tamamına yakını bu konuda tecrübelidir. Terörün dininini, imanının, aklının ve vicdanının olmadığını bilir. Saldıranın dini mezhebi ne olursa olsun saldırılanın müslümanlık olduğunun farkındadır. O saldırıyı yapanların ve arkasındaki güçlerin herhangi dini bir motivasyona ait örgütü işaret ediyor olması müslümanlıkla bağdaştırmaz. Herkes uyanık olmalı"

"TÜRKİYE BU HAİN SALDIRILARA PABUÇ BIRAKMAYACAKTIR"

"Terörü yapanın inancının mezhebinin önemi olmadığı gibi terör mağdurlarının da kimliğinin önemi yoktur. Onlara bu işi yaptıranların da kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz. Türkiye bu hain saldırılara pabuç bırakmayacaktır. Milletimizin uyanık olmasını istiyoruz. Beşiktaş saldırısında nasıl yek vücut olduysak, bunda da yek vücut olacağız ve teröre karşı yan yana duracağız. Milletimize gün birlik ve beraberlik günüdür diyorum. Teröre karşı mücadele etme günüdür diyorum."


"BÜTÜN DÜNYAYA ÇAĞRIMIZDIR..."

"Uluslararası camia çifte standardı bırakmalı. Uluslararası camianın bütün güçleri beraber olalım, terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele verelim. Türkiye olarak zorunlu bir çağrımızdır. Bütün dünyaya yaptığımız çağrıdır. Siyasi farklılıkları, görüşleri ne olursa olsun herkese çağrıda bulunuyoruz. Gelin insanlık cephesinde buluşalım. Ama, fakat, şöyle böyle demeden, terör örgütü ayırmadan bütün dünyada ahlaktan, insanlıktan, insan onurundan yana olanlar olarak insanlık cephesinde buluşalım."

"TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ TAMİR EDİLDİ"

"İçeride ve dışarıda hangi kapasiteyle mücadele edeceğimizi biliyoruz. Dışarıdaki mücadelemiz de Türkiye'nin ulusal güvenliğinin bir parçası olan Fırak Kalkanı sürecektir. Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki yeni barış insiyatiflerimizi geliştireceğiz. Bu saldırıların bir kısmı da bu insiyatifleri kullanmamıza mani olmak isteyenler var. Türkiye Rusya ilişkileri hem tamir edildi, hem de bunun üzerinden Halep özeli olmak üzere Suriye genelinde barış planı uygulamaya konulmaya başlandı. Ümit ediyoruz ki Suriye'de rızaya ve müzakereye dayalı bir süreç olacak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap