SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kurtulmuş: BM'nin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanı

Kurtulmuş: BM'nin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanı

20 Kasım 2023 Pazartesi - 11:53




TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, BM Genel Sekreteri Guterres'in, Refah Sınır Kapısı'ndan içeri sokulmamasına tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Bu, BM'nin artık yırtılıp çöp tenekesine atıldığının alenen ilanıdır.' dedi.





TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Endonezya'da 9. Parlamento Başkanları Konferansı'nda konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜLER

Gazze'de her 10 dakikada bir kişi öldürülüyor. Hatırlayacaksınız birkaç gün evvel Gazze'de Şifa Hastanesi'nin elektrikleri gittiğinde ve insanlara oksijen sağlayan oksijen tüplerinin olduğu oda bombalandığında 30 küsür bebek küvözlerden alınmak zorunda kaldılar. Hepimizin gözü önünde çığlık çığlığa ağlayarak, bağırarak o çocuklar öldüler. Gazze'de o küvözden alınıp ölen çocuklar aslında insanlığın öldüğünün göstergesi. Dolayısıyla bu anlamda yeni bir dünya sisteminin kurulmasının zaruri olduğunu ifade etmek isterim.

İNSANLAR ARASINDA AYRIMCILIK YAPMAYIZ


Biz Türkiye olarak biliyorsunuz Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta Ukrayna'daki sivillerin ölmemesi için ilk andan itibaren üstümüze düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye gayret ediyoruz. Hem esir takasının gerçekleşmesi hem de tahıl koridorunun açılarak o bölgede Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın tansiyonunun düşürülmesi için olağanüstü gayret sarf ediyoruz. Ama şunu da söylemek herhalde insanlık bakımından vazifemizdir. Ukrayna'da savaşın başladığından bu yana son 2 yıldır öldürülenlerin sayısı ne yazık ki 45 günde Gazze'de öldürülenlerin sayısı kadardır ya da ikisi birbirine eşittir. İnsanlar arasında bir ayrımcılık yapamayız. Bir tek kişinin bile haksız yere öldürülmesi bütün insanlığın öldürülmesi gibi büyük bir suçtur. Kaldı ki bugün Gazze'de İsrail'in agresif saldırıları karşısında büyük savaş suçları işlenmekte, büyük insani kıyımlar ortaya konulmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap