SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kritik Davaların Savcıları Değişti

Kritik Davaların Savcıları Değişti

21 Aralık 2023 Perşembe - 22:40




Dilan-Engin Polat ve Ayhan Bora Kaplan’ın soruşturmasındaki savcıların görev yerleri değişti





Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 504 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Buna göre, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz'ın Yargıtay Savcılığı'na, Dilan-Engin Polat soruşturmasını yürüten savcı Gökalp Kökçü'nün ise Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandığı öğrenildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin mazeret kararnamesini yayımlandı. HSK'nın yayımladığı güz kararnamesine göre, adli yargıda 480 atama yapılırken, idari yargıda ise 26 atama yapıldı. HSK, ataması yapılanların yeniden inceleme haklarının bulunmadığını bildirdi. Kararname ile 506 hâkim ve savcının görev yerleri değiştirilirken, bu isimlerden 176'sı tetkik hâkimi olarak HSK bünyesinde görevlendirildi.

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASININ BAŞINDAYDI

T24'te yer alan habere göre, dikkat çeken görev değişikliğinin olduğu kararnamede, organize suç örgütüne yönelik yürütülen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki başsavcıvekili de bulunuyor. Kararnameye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz bu görevinden alınarak, Yargıtay Savcılığı'na atandı.

DİLAN POLAT SORUŞTURMASINI YÜRÜTÜYORDU

Kararnamedeki bir diğer dikkat çeken isim de savcı Gökalp Kökçü oldu. Dilan Polat soruşturmasını yürütürken, hakkında aynı zamanda HSK tarafından rüşvet iddiasıyla soruşturma başlatılan savcı Kökçü, bu görevinden alınarak Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'ne (BAM) savcı olarak atandı.
Gökalp Kökçü, Türkiye gündemine damga vuran soruşturmalarda da kritik rol oynadı. Balyoz soruşturmasında kumpas iddiaları ile Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde cinayetine ilişkin kamu görevlileriyle soruşturmayı yürüten ve iddianameyi hazırlayan savcıydı. Kökçü, soruşturmayı yürütürken görevinden alınmıştı.

ANADOLU ADLİYESİ’NDE 7 HÂKİMİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ziyaeddin Mümtaz, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde daire başkanı olarak; Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ümit Şahin ise İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyesi olarak atandı. İstanbul Anadolu hakimleri Mahmut Devecioğlu Büyükçekmece’de, Hatice Korkmaz Küçükçekmece’de, Süheyla Akkaş Ankara Batı Hakimliği’nde, Ecem Temoçin Karşıyaka Hakimliği’nde, Hacer Sağlam Denizli Hakimliği’nde görevlendirildi.

İKİ BAŞSAVCI VEKİLİNİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Erdinç Bayhan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi savcısı olarak görevlendirildi.

3 SAVCI, ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ OLDU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Yılmaz, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın ise İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevlendirildi.

İstanbul Anadolu Savcısı Fatih Dönmez ise Bakırköy Savcısı olarak atandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Murat Aytekin ise İstanbul Hakimi olarak görevlendirildi. Anadolu Savcılarından Fatmagül Yörük, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

ANKARA’DA İKİ SAVCI, BAŞSAVCI VEKİLİ OLDU

Ankara savcılarından Şenol Taşkale, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevlendirildi. Yine Ankara savcılarından Melih Aladağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı.

ANKARA BAŞSAVCI VEKİLİ, YARGITAY SAVCISI OLDU

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Okan Bato, Erzincan Cumhuriyet Savcılığı’nda görevlendirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap