SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kritik Bakanlar Kurulu toplandı

Kritik Bakanlar Kurulu toplandı

25 Mart 2013 Pazartesi - 13:21




Bakanlar Kurulu, önemli gündem başlıklarıyla Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Kurulun gündeminde çözüm süreci kapsamında PKK'nın çekilmesi, İsrail





Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Toplantının öncelikli gündemini üç önemli başlık oluşturuyor. Çözüm süreci, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi ve geçen hafta DHKP-C'nin AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirdiği terör saldırıları Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacak. Çözüm süreci kapsamında terörist başı Öcalan'ın verdiği mesaj ve Kandil'den gelen yanıtın toplantıda değerlendirilmesi beklenirken, ayrıca Akil Adamlar Komisyonu kurulması ve kurulda kimlerin olacağına ilişkin görüşlerin masaya yatırılması bekleniyor. Bu kapsamda terör örgütü PKK'nın sınır dışına çekilmesi konusundaki çalışmaların da detaylı bir şekilde ele alınacağı tahmin ediliyor. İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi de yine toplantıda detaylı bir şekilde ele alınacak. İsrail'in özür dilemesiyle ilgili perde arkasında yaşananlar hakkında Başbakan Erdoğan'ın bakanları bilgilendirmesi beklenirken, bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğinin de değerlendirilmesi bekleniyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na gerçekleşen DHKP-C saldırıları ile ilgili kurula bilgi vermesi beklenirken, faillerin yakalanması noktasında yürütülen operasyonların da masaya yatırılacağı tahmin ediliyor. Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmesi beklenen bir diğer önemli konu ise Anne Sütü Bankası kurulması konusu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Süt Bankası konusunu hayata geçirmek için yürüttükleri çalışmayı Bakanlar Kurulu'na sunacaklarını ifade etmişti. Bugünkü toplantıda kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu konunun da detaylı bir şekilde değerlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca Suriye'deki son gelişmelerin yanı sıra ekonomideki gelişmelerin de yine toplantıda ele alınması bekleniyor. Bu arada, saat 14.15'te Bakanlar Kurulu toplantısına ara verilecek. Başbakan Erdoğan, verilen bu arada Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile görüşecek. Görüşmenin ardından ise saat 15.00'te Bakanlar Kurulu'na devam edilecek. Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun ardından Resmi Konutu'nda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul edecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap