SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kremlin: Putin'in Türkiye ziyaretinde yol haritası görüşülecek

Kremlin: Putin'in Türkiye ziyaretinde yol haritası görüşülecek

06 Şubat 2024 Salı - 16:18




Moskova, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin'in buluşmasında Türkiye'de bir gaz merkezinin kurulmasına yönelik yol haritası ve iki ülke arasında ortak bir banka kurulması gibi başlıkların ele alınacağını bildirdi.





Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu ay gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Günlük basın toplantısında gazetecilere konuşan Peskov, söz konusu ziyarette Türkiye'de bir gaz merkezinin kurulmasına yönelik yol haritası ve Rusya-Türkiye arasında ortak bir banka kurulması gibi konuların ele alınıp alınmayacağına yönelik soruya, "Tüm bu konular gündemde olacak" yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, bugün Malta'nın başkenti Valletta'da yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin'in Ukrayna'daki savaşın yanı sıra Karadeniz Tahıl Girişimi'ni de ele alacağını söyledi. Bakan Fidan, Ankara'nın Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli şekilde ihraç edilebilmesi için hayata geçirilen Karadeniz Tahıl Girişimi'ni yeniden canlandırmak için Kiev ve Moskova ile birlikte çalıştığını kaydetti. Rusya lideri Putin'in 12 Şubat Pazartesi günü gelmesi Türkiye'ye bekleniyor ancak ziyaret tarihi henüz netleşmiş değil.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap