SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronavirüs kanser hastalarını iyileştiriyor mu? İlginç sonuçlar!

Koronavirüs kanser hastalarını iyileştiriyor mu? İlginç sonuçlar!

07 Mart 2021 Pazar - 14:10




Twitter üzerinden paylaşılan veriler büyük ses getirdi. Buna göre koronavirüs, kanser karşısında etkili olabilir!





Koronavirüs son zamanlarda insanlığın başına gelmiş en kötü şey olarak gösteriliyor. Bunun bu şekilde lanse edilmesinin birçok sebebi var. İlki tabii ki de sağlık. Tüm dünyada koronavirüs sebebi ile hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 600 bini geçti. Ayrıca çeşitli tedbirlerin alınması ve kapanmalar ile beraber koronavirüs ekonomik düzeni de adeta alt üst etti.

Esnaf dükkanını açamadığından dolayı zor durumda kalırken daha pek çok sektörde tedarik sorunları ortaya çıktı. Ayrıca uzun süre evden çıkamamak psikolojik sorunları da beraberinde getirdi ve farklı bir problemi daha gün yüzüne çıkardı. Ancak tüm bunlara karşın koronavirüs hakkında ortaya çıkan çeşitli veriler, insanlığın sonu değil kurtuluşu olabileceğini de bizlere söylüyor.

Koronavirüs kanser hastalarını iyileştiriyor mu? İlginç sonuçlar!

Twitter üzerinden paylaşılan bilgilere göre, son evredeki akciğer kanseri bir hastanın koronavirüs geçirdikten sonra kanser hücreleri kayboldu. Daha öncesinde ise bir lenfoma hastasının bulguları, koronavirüs geçirdikten sonra ilginç bir şekilde ortadan kalkmıştı. Konunun altına yapılan yorumlara göz attığımızda ise durum daha enteresan bir hal alıyor. Buna göre daha pek çok kişi, kanser hastası yakınlarının koronavirüs geçirdikten sonraki süreçte ya hastalığın iyileşme hızının arttığını ya da uykuya geçtiğini ifade ediyor.

Konuyu gündeme getiren Prof. Dr. Güner Sönmez'in açıklamaları ise şu şekilde: "Virüse karşı oluşan bağışıklık yanıtının tümör hücrelerini de etkilediği varsayılıyor. Salınan sitokinlerin, t hücrelerini aktive ederek çapraz bağışıklık ile tümör antijenlerine saldırdığı düşünülüyor. Salgında oluşan bilgi birikiminin kanser tedavisinde önemli gelişmelere kapı aralayacağını başından beri söylüyorum."

"Mrna aşısı geliştiren Sn. Özlem Türeci ve Uğur Şahin başta olmak üzere birçok bilim insanı kanser konusunda çalışıyor. Özlem Türeci kanser immunoterapi daire başkanı. Belki de çok yakın bir gelecekte, bir aşıyla kanseri yeneceğiz. Zamanın hiç olmadığı kadar hızlı akacağı bir döneme giriyoruz."

teknolojioku.com


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap