SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronadan ölen sağlıkçıların yakınlarına aylık bağlanacak

Koronadan ölen sağlıkçıların yakınlarına aylık bağlanacak

18 Aralık 2020 Cuma - 12:50




Sağlık Bakanlığı, korona tanısı konan ve vefat eden sağlık çalışanlarının vazife malülü hükümlerinden yararlandırılmasına ilişkin genelge yayınladı.





Sağlık Bakanlığı tarafından, sağlık çalışanlarına ilişkin yeni bir genelge yayınlandı.

Yayınlanan bu genelgede, sağlıkçıların vazife malülü sayılacağı bilgisi yer aldı.

Böylelikle koronavirüs tanısı konulan ve vefat eden tüm sağlık kurumlarındaki sağlıkçı yakınlarına;

Aylık bağlanacak,

Aileleri ek ödeme ve istihdam gibi haklardan yararlanabilecek.


"SAĞLIKÇILARIMIZIN AİLELERİNE ÇEŞİTLİ İMKANLAR SUNULACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başı yapılan kabine toplantısı sonrası,"Vazife malulü sağlık çalışanlarımızın aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkana kavuşacaklardır. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malülü/meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak." açıklamalarında bulunmuştu.

Koronadan ölen sağlıkçıların yakınlarına aylık bağlanacak #1

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvurular ilgili birim amiri (İl, İlçe Sağlık Müdürü, Başhekim) sonrasında ise İl Sağlık Müdürü tarafından onaylanacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memurlar ile ilgili onaylanan başvurular İl Sağlık Müdürlüklerince Sağlık Bakanlığı'na gönderilecek.


Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam şekli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamı dışında görev yapan çalışanlara ilişkin onaylanmış başvurular ise, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri'ne gönderilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap