SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korkunç iddia

Korkunç iddia

18 Temmuz 2016 Pazartesi - 10:54




Darbe girişiminin ardından gözler askeriyedeki paralel yapılanmaya dönükken, yazar Tolga Şardan, "Her 3 generalden birinin Gülen'le teması var" dedi.





FETÖ'nün 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası, Türkiye'de özellikle askeri kurumlarda çok sayıda operayson düzenlenmiş ve çok sayıda önemli isimler gözaltına alınmıştı.

FETÖ ile bağlantısı olan askerlerin, üst rütbelilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından ise akıllarda bu yapılanmanın askeri kurumlar içerisinde bitip bitmediği sorusu oluşmuştu.

"HER 3 GENERAL VE AMİRALDEN BİRİSİ..."

Milliyet gazetesi yazarı Tolga Şardan ise bugünkü köşesinde bu konu ile ilgili önemli bir detay bilgi paylaştı. TSK’da halen kritik göreve bulunan çok sayıda general, amiral, subay, astsubay, uzman çavuşlar ve erat gözaltına alındığı soruşturmanın ortaya çıkardığı Gülen grubunda sorumlu 700 kişinin olduğuna dikkat çeken Şardan, her 3 general ve amiralin Gülen cemaati ile temasının bulunduğunu ileri sürdü.

İŞTE ŞARDAN'IN YAZISINDA BU İDDİADAN BAHSETTİİĞİ KISIM:


"Bu soruşturmada ortaya çıkarılan başka bir konu ise, “TSK içinde görev yapan ve Gülen grubunda sorumlu düzeyde 700 kadar ismin varlığı” oldu.

Kumpas soruşturmasıyla ilgili görüştüğüm bir kaynak, halen TSK’da her 3 general veya amiralden birisinin Gülen cemaatiyle temasının bulunduğunun anlaşıldığına dikkati çekti.

Zaten, başarısız darbe girişimi sonrasında TSK mensuplarına yönelik başlatılan gözaltı ve tutuklama sürecinde çok sayıda general ve amiralin bulunması bu bilgiyi doğrular nitelikte ne yazık ki.

Bato’nun operasyonun yeni aşamasını Yüksek Askeri Şûra’dan (YAŞ) önce önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğine yönelik sinyaller, TSK’daki Gülenci yapının harekete geçmesine neden oldu.

Bu general ve amirallerin soruşturma kapsamında YAŞ’ta tasfiye edilecek olması, Gülen grubunun en güvendiği ve güçlü yerlerden birisi olan TSK’daki etkinliğinin sona ermesi anlamına gelecekti."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap