SON DAKİKA



Haber > Gündem > Konya’da eğitim uçağı düştü: 1 şehit, 2 yaralı

Konya’da eğitim uçağı düştü: 1 şehit, 2 yaralı

14 Mart 2024 Perşembe - 14:14




Konya’da Türk Yıldızlarına ait gösteri uçağı düştü. Gösteri uçağının düştüğü ihbarı üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri uçağın düştüğü bölgedeki şantiye alanında iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğunu açıkladı.





Konya’da 3. Ana Jet Üssü’nde eğitim uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Eğitim uçağının düştüğü ihbarı üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. 


Türk Yıldızları'na ait F-5 tipi eğitim uçağının iniş yapacağı sırada düştüğü ve uçağı kullanan Pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün uçak düşmeden önce paraşütle atladığı öğrenildi. Binbaşı Şükrü Gümüş'ün tedbir amaçlı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı



1 askeri personel şehit oldu

Konya Valisi Vahdettin Özkan, askeri uçağın düştüğü bölgedeki şantiye alanında iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğunu açıkladı.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur.  Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap