SON DAKİKA



Haber > Gündem > Komisyon incelemeleri tamamladı!

Komisyon incelemeleri tamamladı!

13 Haziran 2016 Pazartesi - 18:10




TBMM Çocuk İstismarını Önleme-Araştırma Komisyonu, Karaman'daki incelemelerini tamamladıklarını ve rapor için ek süreye ihtiyaç duyduklarını bildirdi.





Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu, Karaman’da incelemelerini tamamladı.

Karaman’da öğrencilere yönelik cinsel istismar olayının gündeme gelmesinin ardından kurulan TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu, olayı araştırmak ve incelemek üzere Karaman’a geldi. Komisyon üyeleri kaldıkları otelin toplantı salonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarını da dinledi.

KOMİSYON 4 SİYASİ PARTİNİN ÖNERGELERİYLE KURULDU

Altı saat süren toplantının sosunda basın mensuplarına açıklamada bulunan TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "21 Nisan’dan bu yana komisyonumuz çalışmalarına devam ediyor. Çocuklarla ilgili her türlü istismar olayının araştırılması ve bu konuda bu tür olayların bir daha meydana gelmemesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclisteki 4 siyasi partinin önergeleriyle kurulan bir araştırma komisyonu. Şu ana kadar uzmanları dinledik, üniversitelerimizden akademisyenlerimizi Meclis'e davet ettik. Hem de kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerini çağırdık. "EK SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR"

Çocuk gelişimiyle ilgili uzmanları bir an önce yetiştirdikten sonra devlette kadrolarını açıp çocuklarımızın hizmetine bir an önce sunmamız gerekiyor. Raporun 3 aylık süresi var. 1 ay da ek süremiz var. Bu süre içerisinde tamamlanması gerekiyor. Tabi Meclis tatile girerse bu süre Ekim, Kasım ayına uzayabilir ama onun öncesinde çalışmayı bitirebilir miyiz? İnceleyeceğimiz yerler var. Aile Sosyal Politikalarına bağlı çocuk bakım evlerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtlarda oralarda da belki çalışma ziyaretleri gerçekleştirebiliriz. Ek sürenin sonunda raporumuzu hazırlayacağız" dedi.


9 AK Parti’den, 4 CHP’den, 1 MHP’den ve 1 de HDP’den olmak üzere 15 milletvekilinin bulunduğu komisyon inceleme ve araştırmalarını tamamladıktan sonra Karaman’dan Ankara’ya gitmek üzere ayrıldı.

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap