SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Koalisyon konuşulmayacak" talimatı havada delindi

"Koalisyon konuşulmayacak" talimatı havada delindi

22 Haziran 2015 Pazartesi - 09:40




MHP kurmaylarının Bahçeli'nin "kesinlikle koalisyon konuşulmayacak" talimatını havada delerek AK Partililerden aldıkları "4 bakan" mesajını genel başk





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Onlar bize gelene kadar gayriresmi hiçbir koalisyon görüşmesi olmayacak" talimatı, MHP'nin önde gelen isimleri tarafından sıkı sıkıya uygulandı.

Ancak hem geçen dönem Meclis'te olan milletvekilleri hem de aralarında DYP ve ANAP kökenli eski vekiller ve bakanların bulunduğu siyasetçiler karşılaştıkları her yerde koalisyon olasılıkları üzerine görüşlerini paylaşınca Bahçeli'nin yasağı fiilen delinmiş oldu.

"4 BAKAN VE YÜCE DİVAN" MESAJI

MHP kurmayları, AK Partili ve CHP'li isimlerle havaalanlarının VIP salonları ve uçaklarda formülleri, partilerinin koalisyonda alabileceği konumu, kırmızı çizgileri tartıştı. Taraflar bu sohbetlerden çıkardıkları sonuçları, örtülü mesajları ve "karşı tarafın nabzı"nı genel başkanlarına aktarmaya başladı. MHP'liler AK Partililerden aldıkları "4 bakan Yüce Divan'a Meclis tarafından gönderilir, bu sorun olmaz" mesajını Bahçeli'ye iletti.

AK PARTİ ÖNDE


MHP Genel Merkezi'ne teşkilatın "12 yıldır çok ezildik, koalisyona girelim" telefonları ile de koalisyon baskısı artıyor. Parti tabanından bazı grupların dışarıdan HDP destekli CHP-MHP koalisyonuna da razı oldukları ancak AK Parti ile koalisyon taleplerinin öne çıktığı ifade edildi.

SIRA PROGRAMDA

AK Parti tabanının da MHP ile koalisyon istediğini belirleyen parti yöneticileri, Cumhurbaşkanı'nın anayasal çizgiye çekilmesi ve çözüm süreci konusunda kulis çalışmalarını sürdürürken, koalisyona bir adım daha yaklaşılması üzerine bu kez ekonomik talepleri gündeme getirmeye başladı. MHP kurmayları, koalisyon programına partilerinin "emekliye 2 ikramiye ve asgari ücrete zam" vaatlerini yazdırma yönünde nabız yokluyor.

 

(Kaynak: Habertürk)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap