SON DAKİKA



Haber > Gündem > KKTC’de komisyon kuruluyor

KKTC’de komisyon kuruluyor

26 Ağustos 2023 Cumartesi - 10:16




Çoğunluğunu Siyonistlerin oluşturduğu yabancıların yavru vatandaki taşınmaz mal alımlarına dair yaptığımız ses getiren manşetlerin ardından KKTC Meclisi, olağanüstü toplandı.





Toplantıda konuşan Başbakan Ünal Üstel, “Baktığımız zaman Esentepe’den Karşıyaka’ya, yani adanın büyük bir kısmında yabancılar gelip burada ev alıyorlar. Bölgeleri, hepsini gezdim... Ne olduğunu yakından da gördüm, hemen tedbir almak için bir komite oluşturdum" dedi.

Siyonistlerin KKTC’de taşınmaz mal alımında bulunması karşısında cansiparane bir mücadele sergileyen Millî Gazete’nin çabaları ilk somut sonucu verdi. Gazetemizin etkili yayınları sonucunda yabancıların yavru vatanda taşınmaz mal alımında bulunması hususu KKTC gündeminin üst sıralarında kendisine yer buldu. Kıbrıs’ta çok sayıda vatansever, hükümet üzerinde baskı oluştururken geçtiğimiz günlerde KKTC Meclisi de olağanüstü toplandı.

KOMİTE OLUŞTURULDU

KKTC Meclisi’nde gerçekleştirilen olağanüstü oturumda yabancıların yavru vatanda taşınmaz mal alımında bulunması konusu masaya yatırıldı. Meclis’te konuşan Başbakan Ünal Üstel, İskele’den Karşıyaka’ya ülkenin birçok yerinde yabancı mülk alımları ile ilgili tedbir amaçlı bir komite kurulduğunu açıkladı.  Yabancıların toprak alımları konusunda kamuoyu gündemini meşgul eden eleştirilere yönelik Meclis’te soruları yanıtlayan Başbakan Ünal Üstel, “Buna oturup seyirci kalmıyoruz. Açıklama yapmadık ama bugün ifade ediyorum. Esentepe’den Karşıyaka’ya, yani adanın büyük bir kısmında yabancılar gelip burada ev alıyorlar. Bölgeleri, hepsini gezdim... Ne olduğunu yakından da gördüm, hemen tedbir almak için de bir komite oluşturdum” ifadelerini kullandı.

TOPRAK ALIM TALEBİ ARTTI

Ülkede toprak almak için yabancı ülkelerden talebin çoğaldığını belirten Üstel, “Öncelikle şu bir gerçek; ülkemizdeki çarpık yapılaşma var. Bizim toprağımızı almak için yabancı ülkelerden de evet talep çoğaldı. Nasıl önleyebiliriz bunu, çalışıyoruz. Konuyla ilgili Türkiye’de çalışma yapan uzmanlar da getirildi. İlçelerde nüfusun ne olması gerektiği konusu ve imar planı gözden geçirilip, ülke korunacak. Oluşturulacak komiteye, ana muhalefetten bir veya iki milletvekilini dâhil edebiliriz” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap