SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor!

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor!

25 Aralık 2023 Pazartesi - 10:47




Ekonomist Nedim Türkmen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basına kapalı toplantıda, konut kiralarında yüzde 25 sınırı uygulamasının kaldırılacağını söylediğini aktardı.





Yüksek enflasyonla birlikte başlayan barınma krizi nedeniyle 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiren düzenleme sonrası ölümle sonuçlanan birçok olay yaşanmıştı. 

Sözcü yazarı Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iş dünyasının temsilcileriyle basına kapalı bir şekilde yaptığı toplantının notlarını yazdı. Türkmen yazısında Şimşek’in konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılacağını duyurduğunu söyledi.

''Paylaşacağım notlar, toplantıda yer alan üç arkadaşımdan aldığım bilgilerdir'' diyen Türkmen şunları aktardı:

''Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te bitecek olan düzenlemeye, önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak.

Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 16 Aralık'ta katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmesinde, "Kirada yüzde 25 sınırlaması, enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024'te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla enflasyon düştükçe bu tür tedbirlere artık ihtiyacımız kalmayacak" açıklamasında bulunmuştu.


Yazının tamamı için tıklayınız

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap