SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kemal Kılıçdaroğlu: "Partiyi iyi bir sosyal demokrata devredeceğim"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Partiyi iyi bir sosyal demokrata devredeceğim"

28 Ekim 2023 Cumartesi - 12:21




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazansaydı yanında olacakların şimdi karşısında olduğunu söyledi. Kurultayda aday gösterilmesi halinde aday olacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” dedi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yaklaşan kurultayı ve seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. Delegelerin kendisini aday göstermesi halinde kurultayda aday olacağını belirten Kılıçdaroğlu, başta CHP kontenjanından seçilen Millet İttifakı'nın diğer partilerinin milletvekilleri olmak üzere tavır değişikliğine de tepki gösterdi. Seçimi kazansaydı yanında olacakların şimdi karşısında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Seçilseydim yanımda olacaklardı evet, şimdi karşımdalar” dedi.

İSİM VERMEDEN KENDİSİ SONRASI İÇİN PARTİ İÇİNDEKİ BİR İSMİ İŞARET ETTİ

Bir hafta sonra yapılacak kurultaya hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim” diyerek partisinde böyle birinin olduğunu vurguladı.

‘ÇOK ACIMASIZCA ELEŞTİRİLDİK’

Sözcü’den İpek Özbay’a konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın eleştirileri, Ümit Özdağ ile yapılan protokol ve 39 milletvekili vermesine dair eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet bu haldeyken, ülke bu haldeyken, eğitim, ekonomi bu haldeyken siz ne yaparsınız? Sizinle aynı idealleri paylaşanlarla bir araya gelmez misiniz? Cumhuriyet'in kuruluşuna bakın. Gazi Mustafa Kemal'in arkadaşlarına bakın. Cumhuriyet'i kurmak için bir araya geldiler mi, geldiler. Dünya görüşü bile farklıydı ama bir araya geldiler” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:


“Cumhuriyet'i yaşatmak için bir araya gelmekten başka ne yapabilirsiniz? Çok acımasızca eleştirildik. Herkesi dinledim. Büyük bir kısmı önyargıdan kaynaklanıyordu. Onları da dinledim. Eleştirilebilir ama sağduyuyla… Biz uzun yıllardır hiç milletvekili çıkaramadığımız yerlerden milletvekili çıkardık. Bu kadar acımasızlık olabilir mi? Biz sadece bir siyasi partiyle uğraşmadık, iktidarın kontrolüne geçen bir devlet bürokrasisiyle uğraştık. Sanıyorlar ki her şey güllük gülistanlık da biz kazanamadık. Yahu bırakmadılar ki biz bir muhasebe yapalım. Ona bile fırsat vermediler. Bütün bunlara rağmen hepsini dinledim.

‘BİZ SOSYAL KİMLİKLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPTIK’

Oyumuzun düşük olduğu kırsala daha ağırlık verebilirdik. Ben büyük mitinglere hep karşı çıktım. Seçim meydanına gelen kişiler, kırsalda, mahallelerde çalışsaydı, kurultayda harcadığımız enerjiyi cumhurbaşkanlığında harcasaydık çok daha farklı bir sonuç elde ederdik. Biz sosyal kimlikler üzerinden siyaset yaptık. Taksi şoförleri, temizliğe gidenler, apartman görevlileri, çöpten kâğıt toplayanlar… Evlere temizliğe giden kadınlarla buluştuğumuzda erkekler onlara hizmet etti. Bir kadın dedi ki, “İlk kez oturuyorum, erkekler bana servis yapıyor ve ben de yemek yiyorum”… O duyguyu ona verebiliyorsam ne mutlu. Biz bunu yapıyoruz, birileri de çıkıyor “CHP sağa kaydı diyor…”

‘İSTİYORLARSA ÖNCE LİDERİNİ ARAR, SORARIZ’

İstnabul’da DEVA partisi yöneticileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, kimseye vaatte bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti:


“Efendim herkes bir şey söyler. Ben öteden beri kanaat önderleriyle toplanırım. Ağırlıklı olarak CHP'ye oy vermeyenler oluşur bu toplantılar. İl başkanı dışında partilileri almam. Toplantı yaklaşık 2-2.5 saat sürer. Onlar her türlü soruyu sorar, ben de yanıt veririm. İstanbul'da da böyle bir toplantı oldu. Elbette orada İl başkanımız vardı, değişik partilerden arkadaşlar da… Başka partilerden yönetici konumunda kişiler bize gelmek istiyorlarsa önce liderini arar, sorarız. Böyle bir şey konuşulmadı. Onların gönlünden geçebilir ama bu konuşulmadı.”

‘KİMİN HAKLI OLUP OLMADIĞINI TOPLUMUN VİCDANINA BIRAKMAK LAZIM’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda karşısında olanların yanında olacağını vurgulayarak, “Seçilseydim yanımda olacaklardı evet, şimdi karşımdalar… Kimin haklı olup olmadığını toplumun vicdanına bırakmak lazım” ifadelerini kullandı.

‘CHP'NİN YÜZ YILLIK BİRİKİMİNİ SÜRDÜRMEMİZ LAZIM’

Kılıçdaroğlu, parti örgütünün aday göstermesi durumunda aday olacağını hatırlatarak, “Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. CHP'nin yüz yıllık birikimini sürdürmemiz lazım. İmbikten süzülen bir birikim”


Gönlünden geçen birinin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdilik bu kadar konuşalım” diye belirtti.

‘GENEL BAŞKAN HER ŞEYİ PAYLAŞMAZ’

Kılıçdaroğlu, ‘değiimcilerin’ partiyi danışmanları yönettiği ve ekip arkadaşlarına bazı şeyleri paylaşmadığı eleştirilerini yanıt verdi. “Doğru bir yorum değil. Kaldı ki bir genel başkan her şeyi paylaşmaz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu işin doğasında vardır. TÜİK'in önüne gittim, Milli Eğitim Bakanlığı'na gittim, SADAT'a gittim. Evet, bazılarını son anda haber veriyordum, çünkü biz oraya gidene kadar duyulmaması lazım” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap