SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kargo uçağının motoru gökyüzünde alev alev yandı

Kargo uçağının motoru gökyüzünde alev alev yandı

19 Ocak 2024 Cuma - 16:02




ABD'de Atlas Air'e ait Boeing 747-8 tipi kargo uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra motor arızası nedeniyle gökyüzünde alev aldı. Miami Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yapan uçağın yangın anı saniye saniye kameraya yansıdı.





Alaska Havayolları’na ait Boeing 737-MAX 9 tipi yolcu uçağının acil çıkış kapısının kopmasının ardından bir facianın daha kıyısından dönüldü.

ABD'de Atlas Air'e ait kargo uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra meydana gelen motor arızası nedeniyle havada alev aldı. Uçak, havada yaşanan panik anlarının ardından Miami Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Atlas Air’den yapılan açıklamada, “Mürettebat standart prosedürü başarıyla yerine getirerek havalimanına güvenle geri döndü” denildi.

O ANLAR KAMERADA

Öte yandan, sosyal medyada uçağa ait olduğu ifade edilen görüntüde, uçağın kalkışından kısa bir süre sonra dumanların ve uçağın sol tarafında alevlerin yükseldiği görüldü.

ÖLÜM VEYA YARALANMA YOK

Yaşanan arızaya ilişkin soruşturma başlatılırken, Miami Uluslararası Havaalanı yetkilileri inişten hemen sonra Miami-Dade İtfaiye Teşkilatı’nın uçağa müdahale ettiğini ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığını açıkladı.

Alaska Havayolları’na ait Boeing 737-MAX 9 tipi yolcu uçağı, 5 Ocak’ta Oregon’dan kalkışından kısa bir süre sonra acil çıkış kapısının kopması sonucu acil iniş yapmıştı. Korku dolu anların yaşandığı olayın ardından Boeing 737-MAX 9 tipi uçaklar sıkı denetimden geçmeye başlamış, küresel havayolu şirketleri Boeing 737-MAX 9 tipi yolcu uçakları için yere indirme kararı almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap