SON DAKİKA



Haber > Gündem > Karadeniz teröre geçit veremyecek!

Karadeniz teröre geçit veremyecek!

05 Ekim 2015 Pazartesi - 09:46








Yaklaşan seçimler öncesi güzel ve umut verici şeyler yazmak istiyor insan. Ama nerde? Bir taraftan bölgemize hiç yakıştıramadığımız, bilinçli bir şekilde tırmandırılmak ve tedirginlik yaratılmak istenen terör faaliyetleri, bir taraftan da çok az bir süre kalmasına rağmen hiçbir heyecanı ve sonucunda hiçbir beklenti ve umut vaat edemeyen 1 Kasım seçimleri... Giresun’da bir hafta içinde meydana gelen iki terör saldırısı ve bu teröristlerin henüz yakalanamaması tedirginlik ve endişe yaratmaya başladı. Başta da dediğim gibi bölgemize hiç yakıştıramadığımız bu terör faaliyetleri ile ilgili kafalarda oluşan onlarca soru ve belirsizlik can sıkıcı...

Tarihinin her döneminde vatanına ve devletine bağlı, nerde bir sıkıntı varsa mücadelede en önde yer alan Giresun’un yiğit ve kahraman evlatlarının terörle sınandığı böylesi bir ortam kabul edilebilir değil. Kısa süre içinde, bir hafta arayla önce dört vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan Güce’de Jandarma Karakoluna yapılan saldırı ve ardından bir hafta sonra Tirebolu-Doğankent yolunda Aslancık köyünde bir uzman çavuşumuzun yaralanmasıyla sonuçlanan, yol kontrolü yapan Jandarma trafik timlerine yapılan saldırı.

İki saldırının arasındaki mesafe ise sadece 8 km! Öncesinde, yapılan tüm istihbarat ve uyarılara rağmen 2 Ağustos’ta Doğankent sınırında Gümüşhane Kürtün ilçesi Günyüzü köyü yakınlarında güvenlik güçleri ile terör örgütünün çatışmasını da hatırlamak fayda var. Son üç olayda da kaçan ve çok dar bir alanda faaliyetlerini devam ettiren bu grubun hala yakalanamamış olması ise ayrı bir tartışma konusu... Güvenlik güçleri teyakkuzda. Hatta Tirebolu saldırısının ardından bölge insanı da askerin yanında ve silahlı bir şekilde arazide. İstihbarat var. Bölgede iki grubun varlığı biliniyor. Özellikle Giresun bölgesinde son iki ayda 3 olay gerçekleştiren grubun yeri ise neredeyse kesin. Dar alanda adeta paslaşıyorlar. Peki neden hala yakalanamıyorlar? İlla birilerinin ölmesi ya da askerin, polisin şehit olması mı lazım?

Kimse kusura bakmasın ama bu soruları ben değil herkes soruyor! Ben sadece tercüman oluyorum. Yakalayın artık şu itleri! Bölge insanının hassasiyeti ve duyarlılığı ise had safhada en ufak şüpheli durumlar ihbar ediliyor. Hatta Tirebolu olayından sonra askerin yanında arazide terörist avına bile çıktı. Bu durum hem tehlikeli hem de bölge insanının duyarlılık mesajıdır. Tehlikeli; çünkü profesyonel ve acımasız hainlerle vatandaşların karşı karşıya gelmesinin sonuçlarını kestirmek güç.

Ancak bölge insanının teröre geçit vermeyeceği mesajı da açıktır İnanıyor ve umut ediyorum ki; kısa sürede Giresun ve bölgede hain planlar içinde olan gruplar güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirileceklerdir. Tüm soru işaretlerine rağmen sonuç yakında alınacaktır. Bu devlet ve millet birkaç çapulcuya meydanı bırakmayacaktır. Sadece biraz daha sabır ve hassasiyete ihtiyacımız var. Bölge insanı gördüğü en ufak şüpheli bir durumda güvenlik güçlerimize ihbarda bulunarak duyarlılığını göstermeye devam etmeli ve Karadeniz’in geçit vermeyeceğini bu çapulculara göstermelidir... Son olayda yaralanan, Uzman Çavuşumuz Cihan Mutlu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, güvenlik güçlerimize güç ve başarı diliyorum. Karadeniz’in bünyesi teröristleri ve hain emellerini asla kabul etmeyecektir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap