SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kapadokya değil Vanadokya: Burası muazzam bir yer

Kapadokya değil Vanadokya: Burası muazzam bir yer

16 Ekim 2023 Pazartesi - 12:45




Van'ın İran sınırındaki 100 haneli Yavuzlar köyündeki peri bacaları, Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki turizm cenneti Kapadokya'yı aratmıyor. Vanadokya'ya gelen bir grup doğasever, peri bacalarını gezip, bol bol fotoğraf çekti.





Başkale'ye 33 kilometre uzaklıktaki Yavuzlar köyündeki Vanadokya'da; volkanik Yiğit Dağı'nın püskürttüğü kayaçların yağmur suları ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkardığı peri bacaları, özellikle yaz ve sonbahar mevsimlerinde turistlerin ilgisini çekiyor. Vanadokya'ya gelen Van Vadi Doğa Sporları'na üye bir grup doğasever, peri bacalarını gezip, bol bol fotoğraf çekti.

'DOĞASI MUHTEŞEM'

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, Vanadokya'nın Nevşehir'deki Kapadokya'yı aratmayacak kadar güzel olduğunu söyledi. Demez, "Yavuzlar köyündeki peribacaları, Vanadokya, muhteşem bir manzaraya sahip. Buradaki peribacaları ile kaleyi gezdik. Tüneller içinde bulunan oyma uç odayı gördük. Burası muhteşem, doğası muhteşem. Doğayı, tarih

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap