SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kanal İstanbul parsel parsel: Berat Albayrak'a talih kuşu kondu

Kanal İstanbul parsel parsel: Berat Albayrak'a talih kuşu kondu

13 Şubat 2022 Pazar - 11:51




Kanal İstanbul'da imar planları belli olmaya başladı. Planda bazı alanlara 3, bazılarına da 15 kat izni verildi. Milletvekili Özgür Karabat, "Berat Albayrak’ın da Kanal İstanbul’da arazisi var." dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmaların odağındaki çılgın projesi Kanal İstanbul'da imar planları belli olmaya başladı.

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yayımlanan planda bazı alanlara 3, bazılarına da 15 kat izni verildiği görüldü.

CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat 'Kanal İstanbul rantı' ile ilgili kritik bilgiler verdi, "Kim bu 15 kat imar izni verilen şanslı kişiler? Yoksa Katar Emiri’nin annesi mi? Berat Albayrak’ın da Kanal İstanbul’da arazisi var. Talih kuşu ona mı kondu acaba?" diye sordu.

Sosyal medya hesabından madde madde açıklamalarda bulunan Karabat şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’daki tarım arazilerinin imara açılmasını sevinçle karşılayan Ürdünlü emlakçıyı hatırlarsınız. Onu mutluluktan havaya uçuran bizim Çevre Bakanlığımız, Büyükçekmece’deki, Silivri’deki ve Çatalca’daki çiftçimizin de kan ağlamasına neden oluyor.


"Kim bu 15 kat imar izni verilen şanslı kişiler? Yoksa Katar Emiri’nin annesi mi? Berat Albayrak’ın da Kanal İstanbul’da arazisi var. Talih kuşu ona mı kondu acaba? Veya AKP’li yandaş müteahhitlere mi?

AKP, Paris İklim Anlaşması’nı meclisinde en son uygulayan ülke oldu. Avrupa artık ülkelere karbon vergisi uygulayacağını açıkladı. AKP de dünyaya şirin görünmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “İklim Değişikliği” tanımını monte etti.

Ama gelin görün ki hem İstanbul’un hem de Marmara Bölgesi’nin iklimine, doğasına büyük zarar verecek olan Kanal İstanbul isimli gayrimenkul projesinin koordinasyonunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapıyor.

Bir beton kanal etrafına 2 milyon nüfusu yerleştirince acaba hangi iklim değişikliği yaşanacak? İsminde “İklim Değişikliği” olan bakanlık bunun yerine rant yaratmakla uğraşıyor. İmtiyazlı kişilere 15 kat imar izni dağıtıyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap