SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kanadalı yönetici dahil altı şüpheli tutuklandı, işçilere hâlâ ulaşılamadı

Kanadalı yönetici dahil altı şüpheli tutuklandı, işçilere hâlâ ulaşılamadı

17 Şubat 2024 Cumartesi - 11:41




Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden sahasında toprak altında kalan dokuz işçiyi arama çalışmalarında beşinci güne gelindi. Faciaya ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, firmanın Kanadalı bir yönetici de dahil olmak üzere altı kişi gözaltına alındı.





Erzincan-İliç’te bulunan Çöpler Altın Madeni çevresinde yığılmış siyanürlü topraklar biriktirildiği alandan koparak harekete geçti. Olayda dokuz işçi toprakların altında kaldı. Facianın beşinci gününde işçileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kayıp işçilerden bazılarına ait cep telefonlarından sinyaller alınmış olsa da dokuz işçiye henüz ulaşılamadı.

Öte yandan, maden kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu altı kişi tutuklandı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak bir Bilirkişi Ön Raporu talep etti. Rapor, Anagold Madencilik şirketinin yeterince denetim yapmamış olması nedeniyle tali kusurlu olduğunu ortaya koydu. Bilirkişi raporunda, sabah saatlerinde yığının içinde tespit edilen çatlakların önlenmesi için herhangi bir önlem alınmadığı, ciddi bir risk olmasına rağmen gereken güvenlik tedbirlerinin uygulanmadığı belirtildi.

Raporda, İş güvenliği uzmanlarının uyarıları göz ardı edilerek riskli işlemlere devam edildiği, şev açısının ihmal edildiği ifade edildi. Rapor, toprak yığınının uygun şekilde kontrol altında tutulması durumunda bu tür çatlakların meydana gelmeyeceğini vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap