SON DAKİKA



Haber > Gündem > İttifak içinde İttifak Çalışmaları

İttifak içinde İttifak Çalışmaları

20 Mayıs 2018 Pazar - 17:39




CHP ve Saadet Partisi’nin milletvekili listelerini işbirliği içinde nasıl oluşturacakları konusunda yaptıkları çalışmada son aşamaya gelindi





CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin kurduğu ‘Millet İttifakı’nın işbirliğinden maksimum faydayı sağlayabilmek için ittifak içi görüşmeler de yürütülüyor. Bu kapsamda İYİ Parti milletvekili aday listelerinde, resmi olarak adı oy pusulasına yazılmayacak Demokrat Partili adaylara yer verilecek. CHP’nin ise resmi olarak pusulalarda ittifakta yer alsa da Saadet Partililere kendi milletvekili listesinde ayrıca yer vermesi planlanıyor. Yapılan liste çalışmasının seçimlerin ardından Saadet Partisi’nin Meclis’te grup kurmaya yetecek vekil sayısına ulaşmasını değil, ittifakın ortaya çıkardığı artı sandalye sayısının adaletli dağıtılmasını amaçladığı belirtildi. Bunun da beş ila sekiz milletvekili üzerine kurulmasının planlandığı aktarıldı. Saadet Partisi ile CHP arasındaki liste oluşturma temaslarının oy simülasyonları üzerine kurulduğu aktarıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap