SON DAKİKA



Haber > Gündem > İsveçli parti lideri Edirne'de broşür dağıtırken yakalandı!

İsveçli parti lideri Edirne'de broşür dağıtırken yakalandı!

06 Mart 2020 Cuma - 17:00




İsveç Demokratları'nın lideri Jimmie Akesson, Edirne'de sığınmacılara broşür dağıtırken yakalandı. Akesson için sınır dışı kararı verildi.





İsveç Demokratları'nın lideri Jimmie Akesson Edirne’de mültecilere “Bize gelmeyin. İsveç dolu. Size daha fazla para veremeyiz, konut sağlayamayız” yazılı broşürler dağıtırken yakalandı. Akesson için İstanbul Havalimanı'ndan sınır dışı kararı verildi.

İskandinavya’nın popülist, milliyetçi, muhafazakar partilerinden İsveç Demokratları’nın lideri Jimmie Akesson, Türkiye’ye gelip Yunanistan sınırında göçmenlere “Bize gelmeyin. İsveç dolu. Size daha fazla para veremeyiz, konut sağlayamayız. Bu mesaj için üzgünüm. İsveç halkı, İsveç Demokratları” yazılı broşürler dağıtmıştı.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Bunun üzerine gözaltına alınarak İstanbul Havalimanı’na getirilen Jimmie Akesson, pasaport işlemlerinin ardından sınır dışıedildi.


Ülkesine uçak olmadığı için İstanbul Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile Kopenhag'a gönderilen Akesson, kendisini görüntüleyen gazetecilerin fotoğrafını çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap