SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

İşte Türkiye'nin yolsuzluk karnesi

15 Haziran 2023 Perşembe - 17:16




Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Grubu, Türkiye’nin milletvekilleri, hakim ve savcılarla ilgili yolsuzluğun önlenmesi konusundaki tavsiyeleri yerine getirme konusundaki performansını zayıf buldu.





Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Grubu (GRECO), Türkiye’nin milletvekilleri, hakim ve savcılarla ilgili yolsuzluğun önlenmesi konusundaki tavsiyeleri yerine getirme performansının yine kötü olduğu uyarısında bulundu.

Euro News'in haberine göre, GRECO raporunda Türkiye, tavsiyeleri yerine getirme konusunda başarısız olan ülkeler içinde yer aldı.

Rapora göre Türkiye GRECO tarafından yapılan milletvekili, hakim ve savcılarla ilgili yapılan tavsiyeleri yerine getirmede kötü.

TÜRKİYE GRİ LİSTEDE

Türkiye, 2021 yılının Ekim ayında OECD'ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından yapılan değerlendirmede kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olması nedeniyle gri listeye alınmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap