SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte güncel araç muayene fiyatları!

İşte güncel araç muayene fiyatları!

26 Ekim 2023 Perşembe - 11:56




Araç muayene fiyatlarının yüzde 60 artacağı yönündeki haberlere TÜVTÜRK’ten açıklama geldi. Firma,bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İşte güncel muayene fiyatları...





TÜVTÜRK, araç muayene fiyatlarına zam yapılacağı yönündeki haberleri yalanlayarak bir basın açıklaması yayınladı. Firma, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve araç muayene fiyatlarının her yıl yeniden değerleme oranlarına göre kanunla belirlendiğini duyurdu.

TÜVTÜRK, araç muayene fiyatlarına ilişkin iddialara cevap verdi.

Firmanın yaptığı açıklama şu şekilde:

Son zamanlarda bazı medya kuruluşlarında çıkan, TÜVTÜRK’ün araç muayene fiyatlarına yüzde 60 zam yapacağı şeklindeki aslı olmayan haberlere karşı açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Araç muayene fiyatları (KDV Hariç olarak) her yıl Ekim ayının sonunda ilan edilen yeniden değerleme artış oranlarına bağlı olarak Karayolları Trafik Kanunun 35’inci maddesi gereğince kanunla tespit edilmektedir.


1.1.2023 tarihinden itibaren uygulanacak olan, araç muayene fiyatları araç sınıflarına göre; Traktör ve Motosikletler için KDV hariç 488 TL, Otomobil, Minibüs, Kamyonet vb. hafif vasıtalar için KDV hariç 958 TL, - Otobüs, Kamyon, Çekici vb. ağır vasıtalar araçlar için KDV hariç 1.295 TL, şeklinde belirlenmiştir. Belirtilen fiyatlarının %50’si ile alınan KDV ve gecikme fiyatlarının tamamı doğrudan Hazine ve Maliye Bakanlığına aktarılmaktadır.

TÜVTÜRK’ün yukarıda belirtilen araç muayene fiyatlarının tespit edilmesi konusunda hiçbir yetkisi bulunmamaktadır. 2024 yılı için geçerli olacak araç muayene fiyatları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafınca belirlenecek yeniden değerleme oranı doğrultusunda düzenlenecektir. 1 Ocak 2024 tarihine kadar mevcut fiyatlar geçerli olmaya devam edecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap