SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşte böyle kandırıyorlar! Bu linklere sakın ama sakın tıklamayın!

İşte böyle kandırıyorlar! Bu linklere sakın ama sakın tıklamayın!

11 Ekim 2023 Çarşamba - 10:12




Özellikle sosyal medya üzerinden internet kullanıcılarına tuzak kuran dolandırıcıların başvurdukları yeni yöntemler için Emniyet'ten kritik bir uyarı geldi. Emniyet birimleri tuzaklı linkleri tek tek açıklandı. İşte karşınıza çıkınca tıklamamanız gereken o linkler...





Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, internet kullanıcılarını sahte linklere karşı uyardı. Sosyal medya kullanıcıları arasında "stalk" olarak adlandırılan gizli takibi fırsat bilen dolandırıcılar şimdi de kullanıcıları sahte linkler, sahte internet siteleri ve sahte uygulamalarla tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Vatandaşlara yönelik yapılan uyarıda, bazı internet sitelerinde veya sosyal medya platformlarında, "profilime kim baktı, gizli hesap görme, takipçi kazanma" gibi "sahte sitelere" dikkat edilmesi gerektiği bilgilendirildi.

Açıklamada, "Sahte internet siteleri üzerinden sosyal medya hesap ve parola bilgilerinizi ele geçirmeye çalışan dolandırıcılara fırsat vermeyin" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap