SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul Valisi Gül: Yaklaşık 3 yıl içinde bin eseri restore edeceğiz

İstanbul Valisi Gül: Yaklaşık 3 yıl içinde bin eseri restore edeceğiz

24 Ocak 2024 Çarşamba - 13:53




İstanbul Valiliği tarafından 'Yadigar' projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Şimdiye kadar, 136 tane çeşme, 208 de diğer eser olmak üzere toplam 344 eser restore edildi. Yaklaşık üç yıl içerisinde yaklaşık bin eseri restore edeceğiz. Bin eserin şu an 148'i çeşme 77'si diğer sivil mimari eser olmak üzere 255 tanesi fiilen başlamış durumda. Bin tane projemizin 225'i ilçe belediyelerimiz ile protokol yaptık, ilçe belediyelerimiz il





İstanbul Valiliği, İstanbul'daki bin tarihi eseri ihya etmek için Yadigâr Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında İstanbul'da bulunan bin tarihi eser restore edilecek, şimdiye dek 225 eserin restorasyonu fiilen başlamış durumda. Proje kapsamında ihya edilecek eserlerin bulunduğu ilçeler belediyeleri ve valilik ortak çalışma yürütecek. İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına İstanbul Valisi Davut Gül, Porf. Dr. İlber Ortaylı, ihya edilecek eserlerin bulunduğu ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, ilgili kurum yöneticileri, üniversite temsilcileri, tarih ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı. 

Tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, proje ile ilgili "Ecdattan yadigar bu eserleri korumak gelecek nesillere bırakmak birinci önceliğimiz" dedi. Vali Gül'ün konuşmasının ardından İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürünün moderatörlüğünde tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile 'Yadigar' başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi sonrası ihya edilecek eserlerin bulunduğu ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile yapılan protokolün imza töreni gerçekleşti. 

"BU ESERLERİ GELECEK NESİLLERE BIRAKMAK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ"

İstanbul Valisi Davut Gül, ilçe belediyeleriyle iş birliği yapılacağını söyleyerek, "Önemli bir güne şahitlik ediyoruz tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Öncelikle Fatih'ten yadigar, ecdattan yadigar bu eserleri korumak, gelecek nesillere bırakmak birinci önceliğimiz. Bu sefer yapmak istediğimiz iş ilçe belediyelerimizle birlikte güçlerimizi birleştirerek, kaynaklarımızı birleştirerek daha hızlı daha fazla ve daha etkili yapmak istiyoruz. Bu eserlerin önemli bir kısmı vakıflara ait. Bazıları da diğer kurumlara ait." şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap