SON DAKİKA



Haber > Gündem > İstanbul Sözleşmesi gitti; Ayasofya Camii İmamı ''bayram'' etti!

İstanbul Sözleşmesi gitti; Ayasofya Camii İmamı ''bayram'' etti!

21 Mart 2021 Pazar - 09:47




Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin olarak sosyal medya hesabından, “Hamdolsun. Allah razı olsun” mesajı paylaştı.





Ayasofya Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni feshettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Boynukalın, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" ifadelerini kullandı.

Boynukalın, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkesi ve anayasanın değiştirilemez maddesi “laikliğin” çıkarılmasını talep etmesiyle gündeme gelmiş ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın cinayetlerine ilişkin olarak sarf ettiği, "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik madya propagandasıdır" sözleriyle tepki çekmişti.

Boynukalın, sabah attığı tweetle İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını şöyle kutladı:

“İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye.”


Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sözleşmenin kaldırılmasının önce AKP'ye yakın Akşam gazetesinin internet sitesine röportaj verdi ve "Güçlü Kadın ve Güçlü Aile, Büyük Türkiye İçin Vazgeçilmezdir, Kadınların Sorunlarını Çözecek Çalışmalar Hükümetimizin Ana Gündemi Olmaya Devam Ediyor" ifadelerini kullandı.

Altun'un açıklamasının ardından sosyal medyada "#GüçlüKadınGüçlüTürkiye" etiketi açıldı ve AKP'li isimlerden destek mesajları paylaşıldı. 

Boynukalın ise AKP'lilerin destek verdiği "Güçlü kadın güçlü Türkiye" etiketinin ifadelerini değiştirerek "Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" mesajıyla istanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını kutladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap